Erdoğan: Uyuşturucuyu affeden iktidar olarak mı anılalım?

Erdoğan: Uyuşturucuyu affeden iktidar olarak mı anılalım?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış töreninde yaptığı MHP'nin af teklifine yaptığı çıkış dikkat çekti. Erdoğan, "Uyuşturucuyu af eden bir iktidar olarak mı anılacağız?" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar-Çekmeköy metro hattı açılışında konuştu. Erdoğan, MHP'nin af teklifine vurgu yaparak, "Şahıslara karşı işlenen suçlarda devletin af yetkisi yoktur" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları: 

"UYUŞTURUCUYU AFFEDEN BİR İKTİDAR OLARAK MI ANILACAĞIZ?"

"Canım kardeşim boşuna uğraşma. Biz rast gele cezaevine girenlere cezaevi kapısını açmayacağız. Devlete karşı suçları devlet affeder. Şahıslara karşı işlenen suçların devletin af yetkisi yoktur. Bu böyle bilinsin. Şimdi birileri ne diyor af. Benim mağdurum ben affettim diyorsa o başka. Ama biz asla. O zaman adil hükümet olamazsınız. Biz uyuşturucuları affeden bir iktidar olarak mı bilinelim?"

KAŞIKÇI AÇIKLAMASI

Biz kararlıyız dedik. Bu konuyla ilgili açıklamaları Salı günü grup toplantısında yapacağım. Burada adaleti arıyoruz. Bu tüm çıplağıyla ortaya çıkacak. 15 kişi niye geldi, 18 kişi niye tutuklandı. Bunları Salı günü çok daha farklı şekilde anlatacağım. Dünya şuanda kimi nasıl konuşuyor.

İlgili Haberler