Erdoğan: "Vatanını seviyorsan dövizleri bozacaksın"

Erdoğan: "Vatanını seviyorsan dövizleri bozacaksın"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk lirasının dolar karşısındaki tarihi değer kayıplarının ardından yaptığı "Dövizleri TL'ye çevirin" çağrısını bir kez daha yineleyerek, "Vatanını seviyorsan dövizini bozdurup TL'ye geçeceksin" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 31. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

 "Ben de gördüklerimi bizzat telefonla arıyorum, 'Niye kiranı dövizle alıyorsun, TL'ye geç' diyorum, '10 kazanacağına 9 kazan, 8 kazan' diyorum" diyen Erdoğan, "Rusya, Çin ve İran ile konuştum kendi paralarımızla alışveriş yapacağız" diye konuştu. 

"VATANINI SEVİYORSAN DÖVİZİ BOZDURUP TL'YE GEÇECEKSİN"

İnsanlar döviz bürolarına Türk lirasına geçmek için koşuyor. Kiralar, alacaklar, borçlar süratle dövizden TL'ye döndürülüyor. Herkes kendi imkanınca bu seferberliğe destek oluyor. Ev hanımıyla, sanayicisiyle, şoförüyle çağrımıza kulak verdi. Spor kulüpleri bile artık bu işin içine girdi. Ben de gördüklerimi bizzat telefonla arıyorum, "Niye kiranı dövizle alıyorsun, TL'ye geç" diyorum, "10 kazanacağına 9 kazan, 8 kazan" diyorum. Emin olun insanımız bu süreçten karlı çıkacak. Vatanını seviyorsan dövizini bozdurup TL'ye geçeceksin. Rusya, Çin ve İran ile konuştum kendi paralarımızla alışveriş yapacağız.