Erdoğan ve Davutoğlu için Meclis soruşturması istendi

Erdoğan ve Davutoğlu için Meclis soruşturması istendi
MHP’li Vural, açılım sürecini “ihanet süreci” diye niteleyip bununbaş sorumlusu saydığı Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu için Meclis’e soruşturma önergesi verdiklerini açıklayıp böyle konuştu

"İhanetin nedeni olmaz er ya da geç bedeli olur!"

Savcılıktan sonra Meclis
Daha önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na kendi sözlerini kanıt olarak göstererek Tayyip Erdoğan’ın yargılanması istemiyle başvuran MHP’nin Grup Başkan Vekili Oktay Vural, bu kişilerin kamu düzenini, milli güvenliği sağlama görevini kötüye kullandığını öne sürdü.

Önergedeki ağır iddialar
Önergede, soruşturma açılması istenen kişilerin, PKK’nın siyasi amaçlarını meşrulaştırıp, terör örgütünün alan hakimiyeti yaratmasına, vergi toplayıp asayiş birimleri kurmasına, mahkemeler oluşturmasına, devlet yapılanması tesis etmesine göz yumduğu iddia edildi.

Eski bakanlar da listede
MHP’li Vural, önergede Erdoğan’ın dönemin başbakanı olarak yer aldığını söyledi. Önergede, eski bakanlar Beşir Atalay, Bülent Arınç, Bekir Bozdağ ve Sadullah Ergin, Efkan Ala ve seçim hükümetinin Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın da isimleri var.

MHP, “PKK’nın siyasi amaçlarını meşrulaştırıp, terör örgütünün alan hakimiyeti yaratmasına göz yumdukları” iddiasıyla Erdoğan, Davutoğlu ve dönemin bakanları hakkında Meclis soruşturması açılması için önerge verdi

MHP, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, dönemin Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay, Bülent Arınç, eski Adalet Bakanları Bekir Bozdağ, Sadullah Ergin, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ve seçim hükümetinin Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan hakkında, “terör örgütünün saldırılarıyla bölücü amaçlarına ulaşabileceği yolunda cesaret vermek suretiyle anayasa ve kanunların kendilerine verdiği görevi yerine getirmeyerek, hukuk devletini, kamu düzenini ve milli güvenliği sağlama görevini ihmal ve kötüye kullandıkları” iddiasıyla Meclis soruşturması açılması için TBMM Başkanlığı’na önerge verdi. 

Er ya da geç bedeli olur
Önergede, soruşturma açılması istenen kişilerin, PKK’nın siyasi amaçlarını meşrulaştırıp, terör örgütünün alan hakimiyeti yaratmasına, vergi toplayıp asayiş birimleri kurmasına, mahkemeler oluşturmasına, devlet yapılanması tesis etmesine göz yumduğu da iddia edildi. TBMM’de yaptığı basın toplantısında gazetecilere, Erdoğan’ın sözde çözüm sürecine ilişkin yaptığı açıklamaları izlettiren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “İhanet eden kimdir, bu ihanet edenler hesabı nasıl verecektir?” dedi. Vural, şöyle devam etti:  “PKK terör örgütüne siyasi çözüm bulma amacıyla, PKK’nın siyasi amaçlarını meşrulaştıran, silahlı varlıklarıyla kalmasını kabul eden, silah stoklanmasına izin veren, terörle mücadele etmesi gereken güvenlik güçlerimizin, askerimizin ve polisimizin operasyon yapmamasını sağlamak suretiyle devletimize planlı bir şekilde darbe hazırlığı yaparak fiili olarak anayasayı değiştirmeye yönelik bir kalkışma içerisinde oldukları gayet açık ve nettir. Bugün geldiğimiz bu süreç içerisinde terör örgütünün istek ve arzularını yerine getirmek için anayasayı 400 milletvekili ile değiştirme iradesi ortaya koyanlar aslında millet iradesini silaha teslim etmek isteyenlerdir. Vatana ihanetin nedeni olmaz, er ya da geç bedeli olur. Bu sürecin muhakkak bir bedeli olacaktır.” 

Savcılığa başvurmuştu
Oktay Vural, “TBMM’de MHP olarak bu ihanet sürecinin sorumluları hakkında bir Meclis soruşturması açılmasına yönelik irade beyanımızı imzalamış ve TBMM Başkanlığı’na vermiş bulunmaktayız” diye konuştu. Oktay Vural, daha önce Tayyip Erdoğan’ın yargılanması istemiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurmuştu. “Cumhurbaşkanı vatana ihanetten yargılanabiliyor, nasıl bir hukuki yol izlenecek?” sorusuna Vural, “Onu dönemin Başbakanı sıfatıyla veriyoruz. Cumhurbaşkanı sıfatından kaynaklanan bir husus değildir, daha önceki görevleriyle ilgilidir” yanıtını verdi.