Erdoğan, "Yerli ve milli otomobilimizi yaptık, yapacağız"

Erdoğan, "Yerli ve milli otomobilimizi yaptık, yapacağız"
Öğrencilerle sahur programında bir araya gelen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, "İnşallah yerli savaş uçakları da yapacağız, yerli tankımız yapılıyor, yerli otomobilimizi yaptık, yapacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından kendisine sahur davetinde bulunan bir öğrenciye "Çayınız hazırsa geliyorum" diye cevap verdi. 

Kısa süre sonra yurda giden Erdoğan, resmi Twitter hesabından canlı yayın yaparak öğrencilerle sahur yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilerle sahur yaptıktan sonra açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "İnşallah yerli savaş uçakları da yapacağız, yerli tankımız yapılıyor, yerli  otomobilimizi yaptık, yapacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Temenni ediyorum ki bu yurtta huzurlu bir öğrencilik yaşamını sürdürürsünüz ve buradan da başarı dolu bir öğrencilik hayatını tamamlayarak geleceğe yürürsünüz. Sizlere bu süreç içerisinde Allah'tan başarılar diliyorum

Yerli ve milli otomobilimizi yaptık, yapacağız.

Sanayi Savunmada çok iyi bir konumdayız. İnşallah yerli savaş uçakları da yapacağız. Zırhlı taşıyıcılar da yapacağız. Şu an yerli tankımız yapılıyor. 

Siz gençlerden bu dinamizmi bekliyorum. 'Acaba' demeyin, 'Biz yaparız' deyin. Bu ülkenin, bu milletin evladı yapar. İnşallah gelecek bizimdir. Bu genç nüfusla, bu dinamik nüfusla inşallah bizler bu asrı tamamen kendi lehimize çevireceğiz."

Erdoğan'a ziyaretinde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu ile Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da eşlik etti.