Erdoğan'a 2 yeni danışman

Erdoğan'a 2 yeni danışman
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın sağlık danışmanı alternatif tıpçı Sümeyra Merve Kılınç ve KADEM'in Yönetim Kurulu Üyesi Elif Esen Cumhurbaşkanlığı danışmanlığına getirildi.

Tarım ve Orman ile Milli Eğitim Bakan Yardımcılıkları ve Cumhurbaşkanı danışmanlıklarına ait atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Tarım ve Orman Bakan Yardımcılıklarına Mehmet Hadi Tunç , Akif Özkaldı ve Mustafa Aksu atandı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcılıklarına ise Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM ) Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer ile YÖK Denetleme Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Safran getirildi. Sermaye Piyasası Kurulunda ( SPK) boş bulunan üyeliğe ise Birol Küle'nin ataması gerçekleştirildi. 

ERDOĞAN'A 2 YENİ DANIŞMAN

Resmi Gazete'de yer alan diğer atama kararları ile Cumhurbaşkanı danışmanlıklarına Emine Erdoğan'ın sağlık danışmanı olarak bilinen alternatif tıpçı Sümeyra Merve Kılınç ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın da başkan yardımcılığı bir süre yaptığı KADEM'in Yönetim Kurulu Üyesi Elif Esen atandı. 

SÜMEYRA MERVE KILINÇ KİMDİR?

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı danışmanı olarak atanan Sümeyra Merve Kılınç, 2010 yılında Ürdün Üniversitesi'nin Arapça-İngilizce dilinde eğitim Psikoloji bölümünden mezun oldu. Dergi ve haber portallarına psikoloji, beslenme ve sağlık üzerine yazı ve çeviri haberler hazırlayan Merve Kılınç, Sade Hayat e-dergisinde editörlük yaptı.2011- 2014 yılları arasında NHI İstanbul Doğal Sağlık Enstitüsü'nde beslenme ve doğal yaşam danışmanı olarak görev yapan Merve sümeyra Kılınç, 1. ve 2. Uluslararası Kupa Terapisi Sempozyumu organizatörlüğünde yer aldı. Ayrıca Cumhurbaşkanı danışmanı Sümeyra Merve Kılınç, Doğal Sağlık Derneği'nin kurucu üyeliğinde bulundu.

2013-2015 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik anabilim dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Geleneksel Tıp, Anadolu Halk Tıbbı, İslam Tıbbı, Geleneksel ve Doğal Beslenme, Açlık Tedavisi, Ekolojik Psikoloji, Doğal Doğum ve Doğum Psikolojisi alanlarında çalışmalarını sürdüren Sümeyra Merve Kılınç, kamuoyunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın sağlık danışmanı olarak biliniyor.

İlgili Haberler