Erdoğan'a 'bozkurt' yaptığı için gözaltına alınmıştı: "Benim günahım neydi"

Erdoğan'a 'bozkurt' yaptığı için gözaltına alınmıştı: "Benim günahım neydi"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı daha önce 'bozkurt' işareti yaptığı için gözaltına alınan Seher Kayıhan, Erdoğan'ın 'bozkurt' yapmasına tepki göstererek, "Benim günahım neydi" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta Mersin’de partilileri selamlarken, ülkücülerin simgesi, “Bozkurt” işareti yapması tartışılıyor. MHP'de ilçe yöneticisi olduğu dönemde Erdoğan'a bozkurt işareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan Seher Kayıhan, Erdoğan'ın yaptığı işarete tepki gösterdi.

Sözcü'den Kamil Elibol'un haberine göre, Kayıhan, 4 yıl hapis istemiyle ve "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla yargılandı; beraat etti. Yargılanması 1,5 yıl süren Kayıhan, "Kendisinin şimdi bozkurt işareti yapması bana komik geldi. Mersin'deki o sahneyi görünce, ‘Peki benim günahım neydi?' diye kendi kendime sordum" dedi.

 MHP'den istifa edip İYİ Parti'ye geçen Kayıhan şunları söyledi:

"27 Mayıs 2015'de Uşak'ta Cumhurbaşkanının konvoyu geçerken ilçe binası balkonundan bozkurt işareti yaptım. Polisler gelip ‘Cumhurbaşkanı'na hakaret ettin' diyerek beni gözaltına aldı. 2 koruma polisi teşhis yaptı. Cumhurbaşkanına ‘Allah belanı versin' dediğimi öne sürdüler. Erdoğan, 2011'de Bahçeli için “Ben bozkurtla dolaşmıyorum, ben eşrefi mahluk olan insanlarla dolaşıyorum' demişti. Şimdi ise bozkurt işareti yapıyor. İlahi adalet var. Milliyetçilerin oyu için bozkurt işareti yapması bana samimi gelmedi. Ülkücülerin oyunu alabilmek için bozkurt selamı verdi."

İlgili Haberler