‘Erdoğan’da gıybet vardır’

‘Erdoğan’da gıybet vardır’
İzmir’de konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu’na destek istedi. Erdoğan’ı hedef alan Bahçeli, “Erdoğan konuştukça batmıştır, maskesi düşmüştür. Erdoğan’da iftira vardır, yalan vardır, gıybet vardır” dedi.

‘Erdoğan’da gıybet vardır’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin tarihsel gücü, saygınlığı, milli kültür ve birikiminin 12 yıllık iktidarı döneminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğıan tarafından heba edildiğini ileri sürerek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin düzlüğe çıkması, gerçek ve sağlıklı bir değişimin olması, dengeli bir dönüşümün filizlenmesi için Ekmel Bey, cumhurbaşkanı olmalıdır” dedi. Bahçeli, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nca Halkapınar Spor Salonu’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yakın coğrafya da yaşanan acılara da işaret ederek, şunları kaydetti: “Kerkük ağlarken bizler gülemeyiz. Musul, Telafer, Kaşgar, Akmescit inlerken bizler rahat ve huzur bulamayız. Elbette Gazze’nin çığlıklarını da duyacağız. Filistin sokaklarındaki yıkıma duyarsız kalmayacağız. Trablus’un iç çekişini, Halep’in ahını, Şam’ın feryadını, Bağdat’ın, Ninova’nın, Tıkrit’in, Samarra’nın, Erbil’in solgun bakışlarını derinlerimizde hissedeceğiz. Babil’in asma bahçelerini, Basra’nın güzelliklerini aklımızdan çıkarmayacağız. Komşu ülkelerin, eski hakimiyet havzalarımızın istikrara kavuşması için ellerimizi semaya açacağız.” Bahçeli, şöyle devam etti: “İçimizden devşirilen işbirlikçiler bildik zalimlerle kol koladır. BOP’a Eşbaşkanlık yapan zalim yamağını siz iyi biliyorsunuz. Müslüman kanına doymayan küresel saldırganlara boyun eğen, bölgesel senaryolarda oynatılan malum adamı iyi tanıyorsunuz.” 

Maskesi düştü
Bahçeli, şöyle devam etti: “Aday Erdoğan, İsrail’e önde hakaret ederken, arkada oğlu tıka basa doldurduğu gemileriyle İsrail limanına çoktan yanaşmıştır. Aday Erdoğan, İsrail’i sahnede terör devleti diye suçlarken, perde gerisinde boynundaki Yahudi Cesaret Madalyasını parlatmış, aldığı yüzbinlerce dolarlık ödülü saymıştır. Bir yandan İsrail’i ağır şekilde eleştiren Erdoğan, diğer yanda jet yakıtı ihraç ederek bu ülkenin ölüm saçan uçaklarını havalandırmıştır. Erdoğan konuştukça batmış, meydanlara çıktıkça bitmiş, maskesi düşmüştür. Türkiye, 12 yıldır silgisi kaleminden önce biten, bir dediği diğerini tutmayan bir adamın elinde israf olmuştur. Erdoğan’da iftira vardır, yalan vardır, gıybet vardır, karartma vardır.” 

10 Ağustos sınavı
Bahçeli, 10 Ağustos’un, iyinin, doğrunun, temizin, güzelin, hidayet ve hikmetin belini doğrultması için çok önemli bir karar anı olacağını ifade ederek, şöyle konuştu: “Türk milleti 12’nci Cumhurbaşkanını, aracısız seçecektir. Cumhurbaşkanı adayımız Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’dur. Sayın İhsanoğlu, büyük bir mutabakatın sonucudur. İhsanoğlu, Türk milletinin, adayıdır ve cepheleşmeye karşı birlikte yaşamın, yasaklara karşı özgür tavrın, baskıya karşı demokrasinin, yozlaşmaya karşı milli kültürün, yolsuzluğa karşı dürüstlüğün, yandaşlığa karşı milletin ortak vicdanıdır.  Adayımız, geniş ve samimi nitelikli söz ve ağız birliğinin sapasağlam kararıdır.”


İkiyüzlü siyasetçiden milliyetçi olmaz 
Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın milli değerlere şaşı baktığını belirterek, şöyle konuştu: “Erdoğan’a sesleniyorum, sen millilikten ne anlarsın? Senin sözde milliliğin sandık görülünce meydana çıkar. Aday Erdoğan bil ki, sen milli olamazsın, sen milli kalamazsın. Bir insanın milli olması için vatana, bayrağa ve millete şaşı bakmaması lazımdır. Bir insanın milli olması için gayri milli unsurlara eğilip diz çökmemesi şarttır. Kozmopolit perişanlıktan millik çıkmaz, kaos tüccarına, Türk düşmanına, kimlik hasmına, Mustafa Kemal’e ayyaş diyen, TC’ye kast eden, Türklüğü etnik seviyeye indirmeye yeltenen bir şahsiyete milli değil; militanlaşmış milliyetsiz denir. Mürai, yani ikiyüzlü siyasetçiden milli olmaz, hele milliyetçi olmak hiç yakışmaz. İsrail Kürdistan’ı teşvik edip bağımsızlığını özendirirken, Erdoğan nedense hiç rahatsız olmamıştır. Çünkü aday Erdoğan, Öcalan, Anglo-Sakson komplo, Barzani ve Netanyahu Tarihi Şark Meselesi Ligi’nin Kürdistan sahasında ter akıtan beş oyuncusudur. Erdoğan Rabia işaretindeki başparmağı da açarsa işlem tamam olacak, hem rüşvet kadrosunun, hem de Kürdistan korosunun niyet ve sayısı tam olarak deşifre olacaktır.”