Erdoğan’dan 15 Temmuz için ‘Hz. Muhammed’li örnek

Erdoğan’dan 15 Temmuz için ‘Hz. Muhammed’li örnek
Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında, 15 Temmuz gecesi Dalaman Havaalanın'da yaşanan olayı Hz. Muhammed'in Sevr Mağarası'nda yaşadıklarıyla örneklendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün ATV – A Haber ortak yayınında gençlerin sorularını yanıtladı. Erdoğan programda, 15 Temmuz gecesine ilişkin şimdiye kadar hiç ortaya çıkmamış bir ayrıntıyı da ‘peygamber örneği’ vererek anlattı. Uçağının darbeciler tarafından Dalaman’da arandığını belirten Cumhurbaşkanı, Hz Muhammed’in müşriklerden kaçarken saklandığı Sevr Mağarası’nın girişinin ‘örümcek ağlarıyla’ kaplanması gibi, darbecilerin de geri döndüklerini söyledi.

‘HANİ ÖRÜMCEK AĞI ÖRÜYOR YA…’

İşte Erdoğan’ın o açıklaması; “Bizden önce meğerse Dalaman'a gelmişler, bizim uçağı incelemişler. Fakat çok ilginç şeyler oluyor ve uçağa girmişler, bakmışlar çıkmışlar. Bizim bunlardan haberimiz yok. Biz indik, hemen uçağa geçtik daha sonra öğreniyoruz. Ki bunların gelip gitmesi hani Nur Mağarası'ndaydı değil mi? Hani geliyorlar sevgili peygamberimiz Ebubekir Sıddık ile orada ama mağaranın kapısını örümcek örüyor ve gelip bakıyorlar ki örümcek ağ örmüş, ‘Burada örümcek ağ ördüğüne göre herhalde buraya kimse girip çıkmış değildir' diyorlar  ve kapıdan müşrikler dönüp gidiyor. Şimdi bunlar da gelip bakıyorlar filan kimseyi görmeyince uçağın içinde dönüp gidiyorlar”

ÖRÜMCEK AĞI VAKASI

Sevr mağarası, Mekke’nin güneyinde yer alan, Hazreti Muhammed’in Medine’ye hicreti sırasında Ebu Bekir ile barındığı mağaradır. İslami kaynaklara göre Hz. Muhammed’in peşinden Mekkeli paganlar hicreti önlemek için izci gönderir. İzci mağaraya vardığında, girişini kapatmış bir örümcek ağı ile yuva yapmış ve yumurtlamış iki güvercine rastlar. Mağaradaki olan hadiselerden biri Kuran’da Tevbe suresinde anlatılır:
“Siz Peygamber’e yardım etmeseniz de Allah ona yardım etti. Hani bir zaman Peygamber, iki kişiden biri iken kâfirler onu Mekke’den çıkardılar.  Onlar mağarada iken arkadaşına, ‘Üzülme, Allah bizimle beraberdir’ diyordu. Böylece Allah, Peygamber’in üzerine emniyet indirdi ve onu görmediğiniz askerlerle destekledi.” (et-Tevbe, 9/40)

İlgili Haberler