Erdoğan'dan ABD ve İsrail'e sert çıkış

Erdoğan'dan ABD ve İsrail'e sert çıkış
AKP'nin düzenlediği Dünya İnsan Hakları Günü Programı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'ın Kudüs kararını eleştirirken, İsrail için de "Yarın arkasına saklanacak ağaç dahi bulamayacaklarını bilmelidirler" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP tarafından ATO Congresium’da düzenlenen Dünya İnsan Hakları Günü Programı’nda konuştu.

İsrail'i eleştiren Erdoğan, "Bugün kendilerini Kudüs’ün sahibi sananlar, yarın arkasına saklanacak ağaç dahi bulamayacaklarını bilmelidirler" dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

"SAKLANACAK AĞAÇ DAHİ BULAMAYACAKLARINI BİLMELİDİRLER"

Kudüs’te sergilenen vandallığın, zulmün, hoyratlığın ilelebet devam etmesi mümkün değildir. O Kudüs ki her taşında, toprağının her bir zerresinde ayrı hikayeyi barındırır. Uğruna her şeyi feda etmeye hazır kimlere yar olmamıştır? 

Bugün kendilerini Kudüs’ün sahibi sananlar, yarın arkasına saklanacak ağaç dahi bulamayacaklarını bilmelidirler. Biz bugün Kudüs’ü aldığında, kadın çocuk ihtiyar demeden 70 bin Müslümanı katledenlerle, aynı şehri fethederken tek kişinin burnu kanamasın diye hareket eden Selahaddin-i Eyyubi’yi çok iyi hatırlıyoruz. Sırf kutsal mekanları tahrip olmasın diye Kudüs’ü savaşsız teslim eden Osmanlı’nın nezaketiyle, şehrin sakinlerinin evlerini başlarına yıkanları aynı şekilde kaydedecektir. 

"ELLERİNE BULAŞAN KANI ASLA TEMİZLEYEMEYECEKLERDİR"

İkinci dünya savaşından bu yana Filistin özellikle de Kudüs, öyle büyük acılara maruz kalmıştır ki yüreklerden hep işte böyle feryatlar yükselmiştir. Mavi göklere giden güvercinler hep tertemiz döneceklerdir. Ama Kudüs’ü Müslümanlara ve diğer dinlerin mensuplarına zindan edenler ellerine bulaşan kanı asla temizleyemeyeceklerdir. 

"SEN ÇALARSIN SEN OYNARSIN; OLAY BUDUR"

Amerika Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararıyla dökülen bu kana da ortak da olmuştur. Biz bu kararı asla tanımıyoruz, tanımayacağız. Başkan Trump’ın bu açıklaması bizi bağlamaz. Kudüs’ü de bağlamaz, İslam dünyasını bağlamaz. Sen çalarsın sen oynarsın; olay budur. 1967 sınırları içerisinde başkenti Doğu Kudüs olan egemen ve bağımsız bir Filistin devleti kurulana kadar bu mücadele bitmeyecektir, bu böyle bilinmeli.

İlgili Haberler