Erdoğan'dan af sinyali!

Erdoğan'dan af sinyali!
Af tartışmalarına ilişkin açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devlet affedici olabilir" dedi. Yerel seçim gündemini de değerlendiren Erdoğan, MHP ile ittifaka olumlu baktığını söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 24 Haziran seçimleri öncesi gündeme getirdiği af tartışmalarına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklama geldi.

Kırgızistan dönüşü önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Devlete karşı işlenen suçlarda devlet affedici olabilir" dedi.

2019'da yapılacak yerel seçim için de açıklamalarda bulunan Erdoğan, MHP ile ittifaka olumlu baktıklarını belirtti. Erdoğan, "Taraflar olumlu bakarsa böyle bir adım niye olmasın, olabilir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Kader mahkûmları meselesini anlamış değilim. Biz arkadaşlarımıza şunu da söyledik, özellikle bu bizim gündemimizde olan bir şey değil. Tüm bunlara rağmen hakikaten yapabilecek bir şey var ise bunu da aramızda görüşelim. Biz MHP ile bir yola çıktık. Burada zaman zaman buna benzer konuları aramızda değerlendirmek suretiyle atılabilecek adımlar var ise bu adımları atmaktan da çekinmemeliyiz. Burada milletin, ülkenin, devletin menfaati önemli. Cezaevlerinde ciddi manada bir doluluk var, kabul ediyoruz. Tüm bunlara rağmen bir şey yapalım derken, öbür tarafta mağdur, mazlum meydana getirmeyelim. İlke şu; devlete karşı işlenenlerde devlet bu yetkiyi kullanabilir, ama şahıslara karşı işlenen olduğunda orada devletin böyle bir af yetkisi kesinlikle yoktur."

"YERELDE İTTİFAKA OLUMLU YAKLAŞABİLİRİZ"

"Cumhur İttifakı meselesine gelince, doğrusu Sayın Bahçeli’nin bu konudaki yaklaşımı tam nedir bilemiyorum. Biz böyle bir noktada bu işe olumlu yaklaşabiliriz. Milletvekili seçiminde attığımız bir adım var. Yerel seçimlerde de böyle bir adımı müşterek olarak atabiliriz. Bunun için arkadaşlarımızın, başta liderler olarak bizlerin oturup konuşmalarında fayda var. Taraflar olumlu bakarsa böyle bir adım niye olmasın, olabilir."

MERKEL’LE UCU AÇIK KAHVALTI

"Avrupa Birliği, bazı istisnalar dışında, henüz bizim isteğimiz noktada ya da konumda değil. Almanya’ya Sayın Cumhurbaşkanı’nın davetiyle ay sonunda resmi ziyaretim olacak. O ziyaret vesilesiyle, Sayın Merkel ile ortak çalışma yemeğimiz olacak, ertesi gün ise sabah ucu açık bir kahvaltı yapacağız. Türkiye-Almanya ilişkileri konusunda ele almamız gereken birçok konu var. Pek çok konuyu yüz yüze görüşme imkânı bulacağımız bu ziyareti çok önemsiyorum."

AB’YLE ÖNÜMÜZÜ GÖRELİM İSTİYORUZ

"AB, Türkiye olarak bugüne kadar attığımız olumlu adımlara maalesef aynı şekilde karşılık veremedi. Hâlâ da aynı karşılığı bulamıyoruz. Birçok karar hep ertelendi. Serbest dolaşım konusundan mülteciler konusunda vaat edilen yardımlara kadar... Yardımlar konusunda kısmen ödemeler yapıldı, kısmen maalesef yapılmadı, bunları bir an önce aşalım istiyoruz. Aşalım ki AB ile biz de önümüzü görelim, nereye gideceğiz, bir şeyler olacak mı? Bunu görmemiz lazım.”

İlgili Haberler