Erdoğan'dan Atatürk göndermesi

Erdoğan'dan Atatürk göndermesi
Muhtarlar toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eski defterleri de açmasını biliriz biz. Bu ülke neler gördü neler gördü... Herkes yerini haddini bilecek milletin iradesine saygı duyacak" diyerek Atatürk dönemine göndermede bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 34. muhtarlar toplantısında konuştu. Meclis’teki ‘kavgalı’ Genel Kurula da değinen Erdoğan  “Anayasa değişikliği çalışmalarında yaşananları görüyorsunuz. Meclis’in çalışma şekli uslübu bellidir. Gelirsin o kürsüde ne söyleyeceksen söylersin sonra yerine çekilir oturursun. O kürsü yıkılmak için oraya konulmadı. Sadece söyleyecek sözü olanlar için oraya konuldu” dedi.

Erdoğan yeni anayasa çalışmaları için ise “15 gün değil bir ay… Ben inanıyorum ki bu parlamentodan bu çıkıp milletin önüne gidecektir. Eğer milli iradeye inanıyorsanız. Eğer Gazi Mustafa Kemal’in
‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesine değer veriyorsanız bırakın bir an önce müzakareler bitsin ve milletin önüne gelsin biz de sonucuna eyvallah diyelim” diye konuştu.

TEK ADAM ELEŞTİRİSİNE ATATÜRKLÜ YANIT!

Muhalefetin yeni anayasa için yaptığı ‘tek adamlık’ eleştirisine de değinen Erdoğan “Ne tek adamcılığı ya? Bunun kaynağında siz varsınız… Bu ülkede CHP’nin il başkanlarının valilik yaptığı dönemleri biliriz biz” dedi.
Daha gerilere giderseniz tek adamlığı da görürsünüz” diye isim vermeden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk dönemine göndermede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Eski defterleri de açmasını biliriz biz. Bu ülke neler gördü neler gördü… Herkes yerini haddini bilecek milletin iradesine saygı duyacak” diye konuştu.

‘HER TÜRLÜ ÖZGÜRLÜK BATI'DA OLMADIĞI KADAR BURADA VARDIR’

İstanbul Belediye başkanlığı görevinden itibaren kendisine yöneltilen ‘yaşam tarzına müdahale’ eleştirilere değinen Erdoğan “14 yıl oldu… 2.5 yıldır Cumhurbaşkanıyım ondan önce de başbakandım. Biz nerede kime yasak getirdik? Herkes inandığını gibi yaşamıştır. Düşündüğünü düşündüğü gibi yazmıştır, çizmiştir… Bu ülkede her türlü özgürlük batıda olmadığı kadar burada vardır. Kimse bizi enayi yerine koymasın. Biz kimin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz” şeklinde konuştu. Erdoğan, yeni anayasa tartışmaları için ise “Benim şahsımla alakası yok ki. Türkiye’de bir anayasa değişikliği yapılıyor, olay bu” yorumunda bulundu.

Muhalefete de çağrıda bulunan Erdoğan “Tartışmaları benim üzerimden yaptırmaları manidar. Millete kendini sevdir, belki millet sizin göstereceğiniz bir adayı seçer. Bunların millete saygıları yok ki…” dedi.

"ELİNDE SİLAH OLAN TERÖRİSTLE ELİNDE DOLARI OLAN TERÖRİST..."

Dolar kurunun hızlı yükselişine de değinen Erdoğan “Elinde silah olan teröristle elinde doları olan terörist arasında amaç bakımından fark yoktur. Amaç Türkiye’ye diz çöktürmektir” dedi. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü “İhracatımızdaki daralmayı yeni pazarlar arayarak üretimdeki daralmayı kendi kaynaklarımızı teknolojimizi öne çıkararak aşmalıyız. Ekonomiyi çökertme gayretleri karşısında milli bir seferberlik içinde olmalıyız.”

İlgili Haberler