Erdoğan'dan 'Bahçeli' iddialarına cevap

Erdoğan'dan 'Bahçeli' iddialarına cevap
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan’a hareketi öncesi havalimanında yaptığı açıklamada Bahçeli ve Başkan Yardımcılığı iddialarına cevap verdi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ve sorulara verdiği cevaplardan satır başları:

BAŞKAN YARDIMCILIĞI TARTIŞMASI

"Doğmamış çocuğa don biçiyorlar. Sayın Bahçeli ile şu süreçte partimiz gayet güzel bir diyalog içerisinde oldu bundan sonraki süreçte de diyaloğun güçlenerek devamı, Türkiye'nin geleceği bakımından çok çok önemli. Görüşmeler çerçevesinde her şey olabilir. CHP ve HDP'ye baktığınız zaman bunların yerli ve milli bir yanı yok. Tam aksine bunlar bu ülkeye saldıran, Batı'ya şikayet etmek suretiyle nereden önünü keseriz bunun gayreti olanlarla koalisyon halindedir."

ZAFER ÇAĞLAYAN’IN ABD’DEKİ DAVAYA DAHİL EDİLMESİ

"Bu konu gerçekten çok çok ilginç bir konu. Şu anda bunu hukuki bir mantık içinde yorumlamak zaten mümükün değil. Burada bizim eski ekonomi bakanımıza yönelik atılan bu adımı açık söylüyorum ben Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik bir adım olarak değerlendiriyorum. Şahsına yönelik bir iddiayı ortaya koyabilmiş değiller. Neymiş İran’la ilgili yaptırımalrı delmiş. Biz Türkiye olarak İran’a bir yaptırım uygulama kararı almadık ki. Sayın Obama’ya da söyledik. Biz böyle bir yaptırım içine girmeyiz dedik. Bunu yürüten kim ekonomi bakanımız. Atılan bu adımlar siyasidir. ABD'nin bunu gözden geçirmesi gerekir. Bu ilişlerin arkasından çok pis kokular geliyor. Rıza bey de öyledir. Halkbank Genel Müdür Yardımcısı da öyledir. 

Son seyahatimizde PKK üyelerinin adeta bize saldırıyor gibi görünmesi ve ABD polisinin onları uzaklaştırmaması da bu pis kokunun ürünüdür. Benim korumalarım hakkında soruşturma açtılar. Hatta orada o gün olamayan korumalar hakkında da soruşturma açtılar.

Bu durum ABD’nin düştüğü aczi gösteriyor. Büyük devlet olabilirsin ama adil devlet olmak başka bir şey.
Adil devlet olmak hukuk sisteminin adil işlemesinden geçer. Hukuk sistemi adil işlemiyorsa pis kokular getirir."

VARLIK FONU BAŞKANI'NIN GÖREVDEN ALINMASI

"Varlık Fonu'nda hedeflenen, arzulanan bir süreç olmadı. Bu olmayınca sayın Başbakan, Varlık Fonu ona bağlıdır. Cumhurbaşkanı olarak benimle herhangi bir bağlantısı yoktur ama biz bunları istişaretisini yaparak bu konuda kararımızı alırız. Gelişmeleri gördük, böyle yürümeyeceğine karar verdik. Sayın Başbakan  da bu konuda adımını attı, hayırlı olsun diyeceğiz. Varlık Fonu'nu bizim yeniden bir reorganize etmemiz şart. Kazakistan dönüşü o adımları atacağız. "

İlgili Haberler