Erdoğan'dan 'Bakanlık' açıklaması

Erdoğan'dan 'Bakanlık' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ziyareti öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. Erdoğan Kabine'de beklenen değişikle ilgili sorulara "Hükümet'te revizyon gündemde değil" yanıtı verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda, Rusya ziyareti öncesinde açıklamalarda bulundu. 

Konuşmasından satır başları:

Sayın Putin'le sık sık gündemimizde olan konuları ele alıyoruz. İki ülke arasındaki ilişkilerin eski seviyesinin de üstüne çıkması için çaba harcıyoruz. Siyasi, ekonomik ve turizm açısından olumlu gelişmeler yaşıyoruz.

Ekonomik ve ticari ilişkilerimizi dengeli bir şekilde geliştirmenin peşindeyiz. Ne Rusya'nın ne Türkiye'nin bürokrasiye kurban edilecek tek bir saniyesi yoktur. 

Şüphesiz sayın Putin'le ele alacağımız en önemli başlık Suriye'dir. Suriye konusunda önemli bir işbirliğimiz söz konusu. Birçok adımı beraber attık. Ülkenin toprak bütünlüğü korunarak siyasi çözüme ulaşılması ortak hedefimizdir. Nüfusun ötesinde 911 km'lik bir sınıra sahip olan Türkiye'nin buradaki konumu her şeyin üstündedir. Ateşkesin tahkim edilmesine önem veriyoruz. Rusya ile ortak çalışmalarımıza devam edeceğiz.

KABİNE'DE REVİZYON

Soru- Cevap

- Kabine revizyonu olacak mı, planlama yapıldı mı?

Şu anda dediğim gibi hükümetin gündeminde böyle bir şey yok. Başbakan da bana böyle teklifle gelmedi. Dün biraraya gelişimiz, devlette atılan adımlarla ilgili beraber görüşmemizi gerektiren konular vardı. Onları paylaştık.

- Kılıçdaroğlu'nun sözleri hakkına ne diyorsunuz?

Onu ben pek yoruma gerekli görmüyorum. Sadece kendisine tavsiyem var; siyasi tarihi okusun. Kendi partisinin de siyasi tarihini öğrenmesi lazım. Dün yaptığı konuşma ile kimlerin temsilcisi olduğunu ortaya koydu. Aykırı sese tahammülüm yok dedi. Aslolan ona tahammül edebilmektir. Partisinin tarihini öğrenmesi lazım. 

 

İlgili Haberler