Erdoğan'dan heykel açıklaması

Erdoğan'dan heykel açıklaması
Belediye Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmit'te tartışmaya neden olan heykeli için açıklamada bulundu.

Konuşmasından satır başları:

HEYKEL TARTIŞMASI

Bazı belediyelerimiz şahsımın heykelini yapmışlar. Tabii bunu duyunca ben çok çok üzüldüm. Değerli arkadaşlar bu bizim değerlerimize terstir. Ben ne heykelimin dikilmesini istiyorum, ne masklar yapılmasını istiyorum. Bundan sonra lütfen bu yanlışlara düşmesinler. Ben heykelimin yapılmasını istemiyorum, heykel değil hizmete yönelik eserler yapsınlar. Bunların bizim değerlerimizle çatışan şeyler olduğunu bilsinler.

2004'ten itibaren önceki dönemlerle kıyaslanmayacak yüksek destekle AK Partibelediyeciliği sahneye çıktı. Belediyecilikte de rakiplerimizle değil kendi kendimizle yarışıyoruz. Aksi halde yaptıklarımızın yarısına ulaşamazdık. Başarımızı tepeden inme değil, tabandan gelen siyaset anlayışına borçluyuz.  Önümüzdeki seçimde çıtayı biraz daha yükseltiyoruz.

Projeler geliştirmemiz, ekipler oluşturmamız gerekiyor. İnsan taşla toprak arasında kendini inşaa eder ama toplumu da inşaa eder. Biz şehirlerle beraber zihniyetleri de değiştirdik. Belediyelerde oluşturduğumuz modeli, başarıyla sürdürüyoruz. Bununla birlikte şu gerçeğin farkındayız; Türkiye 15 yılda çok büyük mesafe katetti. Ekonomide 13 kat büyüdük, seçmen sayımız 41 milyondan 55 milyonunun üstüne çıktı, 30 yaş seçilme yaşıydı, biz bunu önce 25'e sonra 18'e indirdik.

Belediyelerde ve teşkilatlarda görev alan her bir kişi benim gözümde ülkesi için büyük işler yapmış birer kahramandır. 2019 Mahalli İdareler seçimlerinde yüzde 50'nin üzerine çıkmak için mevcutla yetinemeyiz. Belediye başkanları hemşerilerine en güzel hizmetleri vermelidir. Şehre hükmeden değil, şehre hizmet eden belediyecilik anlayışı ile bugün bulunduğumuz noktaya ulaştık. 

Birer demokrasi okulu olan AK Parti Belediyeleri 15 Temmuz'da bunun hakkını verdi. Büyük Türkiye'yi 2023 Türkiyesi'ni yine birlikte kuracağız. Unutmayın dava kalıcı, isimler fanidir. İsimlerimizi tarihe yazdırabilmişsek ne mutlu bize. Şayet şimdiye kadar bunu başaramamışsak kimseye söyleyecek bir sözümüz yok. 

KILIÇDAROĞLU'NA YANIT

Anamuhalefetin başındaki zat daha yeni ne diyor, ‘artık kavgaysa kavga’ diyor. Hale bak. Sizin hayatınız zaten bu milletin değerleriyle, bu milletin kutsallarıyla kavgayla geçti. Bu zat kendi milletini, kendi devletini yabancılara şikayet ederek siyaset yapmayı alışkanlık haline getirdi.

Düşmanlığı fitneyi kendisine yol edinenlerle kavga etmekten hiçbir zaman kaçmadık. Kaçmayız bunu da söyleyeyim.

Değerli arkadaşlar dikkat ediyorum Rabia işaretini hala bilmeyenler, öğrenemeyenler var. Her siyasi hareketin bir işareti var. Bu bizim işaretimiz. Herhalde Mahir bey bunu yazılı olarak göndereceksiniz.

Ey Kılıçdaroğlu, işte silahlı İHA’ların yaptığı iş bu vatana ihanet eden teröristleri imha etmektir. Siz bir gün başka konuşacaksınız bir gün başka konuşacaksınız. Siz gökkuşağı gibisiniz. Renkten renge giriyorsunuz. Bu milletin evlatlarını şehit edenleri savunanlar bu milletin oyunu alamazlar. Benim Mehmetçiğimi şehit edenleri yok etmek bizim görevimiz değil öyle mi? Sonra da neymiş 4 yılda terörü bitirecekmiş. Sen kimsin ya. Sen SSK Genel Müdürü’yle neyi nasıl bitirdiğini gösterdin zaten.

İlgili Haberler