Erdoğan'dan ilginç 'tarafsızlık' açıklaması

Erdoğan'dan ilginç 'tarafsızlık' açıklaması
Yenikapı mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alevi ve Sünni vatandaşları kastederek "Yavuz Sultan Köprüsü'nden 'şu geçer, bu geçemez' diyor muyuz? Bizde tarafsızlığın daniskası var" ifadelerini kullandı.

İstanbul Yenikapı'da Evet Platformu'nun düzenlediği referandum mitingi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleşti. Burada vatandaşlara seslenen Erdoğan'ın konuşmasının hedefinde CHP vardı. CHP seçmenine seslenen Erdoğan "16 Nisan CHP'ye gönül vermiş kardeşlerimin de günüdür. Gelin, bu adamdan kurtulun" diye konuştu.

Erdoğan, 'tarafsızlık'la ilgili de ilginç bir açıklamada bulundu.

İşte o açıklama:

"Yavuz Sultan Köprüsü'nden şu geçer, bu geçemez diyor muyuz? Bizde tarafsızlığın daniskası var"

 Biz Yavuz Sultan Köprüsü'nden şunlar geçer, bunlar geçemez diyor muyuz?  Biz Çanakkale Köprüsü'nden şunlar geçer, bunlar geçemez diyor muyuz? Bizde tarafsızlığın daniskası var be! Hayırcıların zihniyeti bu işte.

Geçen Bursa'daydım. Dediler ki; 'Ya bir saatte geldik be'. Balıkesir'deydim, 'Ya 1.5 saatte geldik be' dediler. Şimdi modern olmak bu. Onların diliyle çağdaş olmak bu. İcraatla olur bu iş icraatla, lafla değil. Şimdi çadıra girdim, 'hayır' çadırına. Dedim ki "Niye hayır diyorsunuz?". Ne dediler biliyor musunuz? 'Çağdaş bir Türkiye için hayır diyoruz'. Ya 'Bak işte şurada Yavuz Sultan Selim Köprüsü var, biz çağ dışı mıyız?' dedim. Hemen makas değişti.

'Neden Tayyip Erdoğan değil de Yavuz Sultan Selim koydunuz' dediler. Tayyip Erdoğan ne kadar mütevazı ki kendi adını buraya koymadı. Niye Yavuz Sultan Selim? Çünkü o Osmanlı'nın en önemli sultanlarından biri. Oraya o yakışır. Biz yaptığımız zaman bunu yaparız. Bizim derdimiz bu konuda tarihimizle bugünü buluşturalım. Yarına öyle gidelim. Kardeşlerim, sayın Kılıçdaroğlu'nun bunu bir öğrenmesi lazım. Ben diyorum ki, bu kadar hizmetler veriyoruz. Görüyorsunuz değil mi, dev hastaneleri görüyorsunuz. Şimdi burada genç kuşak bunu bilmeyebilir. Hastanelerde çektiğimiz çileler var. Sayın Kılıçdaroğlu bu ülkede SSK genel müdürlüğü yaptı."

İlgili Haberler