Erdoğan'dan 'İYİ Parti' açıklaması!

Erdoğan'dan 'İYİ Parti' açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran'da yapılacak olan seçim ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. İYİ Parti'nin seçimlerine girmesine ilişkin soruya, "YSK ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı" diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

İYİ Parti'nin seçimlere girmesi ile ilgili soruyu yanıtlayan Erdoğan, "Girmesi, girmemesi noktasında bir sıkıntımız söz konusu değil. YSK ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı" dedi.

"GİRMESİ GEREKİR DİYORSA GİRER"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti'nin seçimlere girmesine ilişkin de şu açıklamaları yaptı:

"O, malum Yüksek Seçim Kuruluyla Yargıtay Başsavcılığının yapacağı veya yaptığı görüşmelerin ki bugün görüşmeleri olacaktı, yani oranın vereceği karar neyse o karara hepimizin saygı duyması lazım. Girmesi gerekir diyorsa girer, aksi bir durum olursa aksi olur. Ben şu anda o nokta girmesi, girmemesi noktasında bizim bir sıkıntımız söz konusu değil."

Erdoğan, "Ana muhalefetin mühür noktasındaki yaklaşımıysa eğer burada sandık kurulundaki mühürden öte YSK'nın mührüdür. YSK zaten bunların hepsini, bu mühür işlerini bitirerek bunları torbalıyor, ilgili yerlere gönderiyor. Bu konularda herhangi bir sıkıntı söz konusu değil." dedi.

"BAHÇELİ ÇAĞRIYI YAPTIĞI AN YOLDAYDIM"

En ağır görev Yüksek Seçim Kurulu'na düşecek. Bahçeli çağrıyı yaptığı an yoldaydım. Cumhur ittifakını beraber olgunlaştırdığımız, gerçekleştirdiğimiz müttefikimizin bu açıklaması (erken seçim) durumu değerlendirmemizi gerektirdi, değerlendirdik ve böylece buraya geldik. Yoksa önceden kesinlikle böyle bir görüşme, söz konusu değil.

"MİLLET 'TAMAM' DERSE..."

Ana muhalefet erken seçimi aylardır gündemde tutuyordu. Sadece ülkemizin huzuru, refahı nerede diye düşünüyoruz. Milletimiz devam derse devam ederiz, tamam derse saygı duyarız.

"TEHDİT STRATEJİK ORTAKLARDAN GELİYOR"

İçeride teröre çok büyük darbe vuruldu, bu devam ediyor. 4 bin 254 terörist etkisiz hale getirildi.

Tüm Batı'nın bir tehdit projeksiyonu var. Kuzey Suriye'deki üsler kime karşı? ABD, terör örgütlerine bu silahları, mühimmatı verebiliyor. Suriye'nin kuzeyine ABD 5 bin TIR silah yolladı. Biz paramızla ABD'den silah alamıyoruz ama bu terör örgütlerine ne yazık ki ABD, koalisyon güçleri ücretsiz olarak bu silahları, bu mühimmatı verebiliyor. Demek ki tehdit nereden geliyor? Öncelikle stratejik ortaklardan geliyor.

Uluslararası hukuk öne çıkarılarak süreç devam etmeli. Suriye tarafından ciddi tehditler aldığımız yerler var.

"YSK TAKVİMİ AÇIKLAYINCA..."

YSK seçim takvimini açıklayınca yol haritamızı belirleyeceğiz. Temayül olmadan milletvekili adaylarını belirlemek doğru olmaz. Her an seçime rahatlıkla girebilecek noktadayız.

İlgili Haberler