Erdoğan'dan Lavrov'a Afrin yanıtı

Erdoğan'dan Lavrov'a Afrin yanıtı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un Afrin ile ilgili açıklamalarına ilişkin "Afrin'i kime teslim edeceğimizi biz iyi biliriz" yanıtını verdi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Afrin'in Suriye rejimine verilmesini beklediklerine ilişkin açıklaması hakkında, "Bu yaklaşım çok yanlış. Biz Afrin'i kime geri vereceğimizi çok iyi biliyoruz." dedi.

Erdoğan, TBMM'de partisinin Grup Toplantısı sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"GEREKİRSE ARARIM"

Erdoğan, "Bugün, 'görüşmelerimiz devam edecek' dediniz. Putin ile de görüştünüz, Trump ile görüşecek misiniz?" sorusu üzerine, "Ararsa görüşmemek için hiçbir sebep yok. Gelişmelere göre gerekirse ben de ararım." ifadesini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Afrin konusundaki, "Suriye rejimine verilmesini bekliyoruz." açıklamalarına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle dedi:

"YANLIŞ BİR YAKLAŞIM"

"Bu çok yanlış bir yaklaşım. Biz Afrin'i kime geri vereceğimizi çok iyi biliyoruz. Öncelikle Suriye'de şu anda başka ülkelerin el altında, kontrol altında tuttuğu yerlerin Suriye'ye teslimi konuşulsun. 'Oraları rejim verdi' ifadesi bizi ikna etmez. Biz, yeri geldiği zaman Afrin'i, Afrinlilerin kendisine bizzat teslim ederiz. Ama bunun zamanı bize aittir; onu da biz belirleriz, Sayın Lavrov değil."

İlgili Haberler