Erdoğan'dan medrese çıkışı

Erdoğan'dan medrese çıkışı
TBMM Başkanı Kahraman'ın "laiklik yeni anayasada olmayacak" sözleri tartışılmaya devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Medreselerin kapatılması büyük bir boşluk yarattı" çıkışı geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonunda düzenlenen “İmam Hatip Gençlik Buluşması” programında konuştu.

Cumhuriyetle medreselerin kapatılması daha büyük boşluğa neden olmuştur

Dinin sahibi Allah'tır. Bizim üzerimize düşen kendi geleceğimize sahip çıkmaktır. Dünyada hak ettiğimiz yere gelmek için dinimizi ve tarihimizi iyi öğrenmeliyiz. Osmanlı'nın son dönemlerinde medreselerin yozlaşması büyük sıkıntıya neden olmuştur. Cumhuriyetle medreselerin kapatılması daha büyük boşluğa neden olmuştur. İmam hatipler, ilahiyat fakülteleri çok önemli yer alıyorlar. Fakat bu kurumlar medrese geleneğinin bilgi birikimine henüz ulaşamadı. 

Müslümanları zalim diktatörler ile terör örgütleri arasında bir tercihe zorlamak aslam mümkün değildir. Yaşanan sancılar, üst üste gelen değeişimler yeni bir sürecin habercisidir. İslam dünyasının umudu Türkiye'dir, Türkiye'nin umudu da sizlersiniz. Kaderin üzerindeki kader ne karar vermişse bizim yaşayacağımız da odur. 

Yıllarca bize Birinci Dünya Savaşı'nda bizim her yerde yenildiğimiz söylenir. Ama askeri kaynaklara bakıyorsunuz bambaşka. Osmanlı kendisinden kat be kat büyük güçlere karşı inanç ve cesaretle mücadele etmişlerdir. 

Türkiye'nin umudu sizsiniz

Son birkaç yüzyıl dünyaya hakim olan düzen artık çatırdamaktadır. Yaşanan sancılar, üst üste gelen krizler yeni bir değişim dalgasının habercisidir. Bu süreci çok iyi değerlendirmeliyiz. İslam dünyasının umudu Türkiye’dir, bu böyle biline. Türkiye’nin umudu da sizlersiniz. Bunun büyük bir sorumluluk olduğunu biliyorum, bu kaçışı telafi olmayan bir görevdir. Ne diyor şair? “Sakın kader deme, kaderin üstünde bir kader vardır, ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır.” Ben imam hatiplilere Türkiye ile birlikte tüm ümmetin hatta tüm insanlığın geleceğini inşa etme vazifesinin verileceğine inanıyorum. Her kardeşimden bu şuurla çalışmasını, mücadele etmesini bekliyorum.