Erdoğan'dan OHAL açıklaması: "Gerekirse 8, 9..."

Erdoğan'dan OHAL açıklaması: "Gerekirse 8, 9..."
Cumhurbaşkanı Erdoğan DEİK Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada OHAL'e ilişkin açıklamada bulundu. Erdoğan, "Biz bu mücadelemizi 8 gerekiyorsa 8, 9 gerekiyorsa 9... Ülkemizin huzuru için bunu yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"OHAL'i bahane ederek iş dünyamızın yatırım şevkini kırdığı yönünde haberler geliyor" diyerek OHAL'e de değinen Erdoğan, "Biz bu mücadelemizi 8 gerekiyorsa 8, 9 gerekiyorsa 9... Ülkemizin huzuru için bunu yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"İş dünyasına bakışımızdaki temel mantığı asla kaybetmedik. Zaman zaman kulağımıza birilerinin OHAL'i bahane ederek iş dünyamızın yatırım şevkini kırdığı yönünde haberler geliyor. OHAL'in terörle mücadele dışında kullanılması oldu mu? 20 yıl öncesine gidin, grevlerin olduğu günleri hatırlıyor musun? OHAL sadece terör örgütlerini engelliyor. Biz bu mücadelemizi 8 gerekiyorsa 8, 9 gerekiyorsa 9... Ülkemizin huzuru için bunu yapmaya devam edeceğiz. Her kim iş adamlarımızı bununla tehdit ediyorsa gerekiyorsa şahsıma kadar bunu bildirsin. Kim yapıyor bunu? Adı sanı ünvanı ne olursa olsun gözünün yaşına bakmayız. Türkiye bir hukuk devletidir. Hukukun dışında iş yapmaya kalkan, ilişkilerini kumpas kurmak için kullananları bulmam bizim boynumuzun borcudur. Şayet böyle bir gafletin içine düşersek tarihte millette affetmez."

 

İlgili Haberler