Erdoğan'dan Reza Zarrab açıklaması

Erdoğan'dan Reza Zarrab açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Amerika'da tutuklanan Rıza Sarraf için ilk açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri'ne gidiyor. Erdoğan ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Washinton'daki zirvede ikili görüşmeler yapacağım gibi ayrıca dar kapsamlı gerek Amerika'nın yatırımcılarıyla gerek farklı yatırımcılarla toplantılarımız olacak. Akademik çevrelerle görüşmelerimiz olacak.

2013 yılında temeli atılan 65 dönümlük bir arazi üzerinde gerçekten muhteşem bir proje var. Fiilen açılmış durumda, resmi açılışı da o gün gerçekleştireceğiz. Bünyesinde cami, kültür merkezi, misafirhane gibi pek çok eser var.  İçinden geçtiğimiz sancılı süreçte o bölgede yaşayan müslümanları kendisine çekeceğine inanıyorum. Merkezin ayrıca kültürler açısından uyuma da önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum.,

SARRAF AÇIKLAMASI

Sarraf konusu aslında ülkemizi ilgilendiren bir konu değildir.

Kara para aklama konusumudur değil midir, bunun gerekçesini bilmeden değerlendirme yapmayı doğru bulmuyorum. Kara paranın babaları Pensilvanya'da duruyor.

Bildiğiniz gibi bu paralel devlet yapılanmasının Amerika'da bir çok eğitim-öğretim kurumları var. Bu eğitim öğretim kurumları içerisinde Amerika'nın 'charter-school'ları var. Bunları söğüşlediler, söğüşmeye de devam ediyorlar.

Önce bunlara yönelik adımlar atsınlar.  Kendilerini bu konuda uyardık. Bakın bu kişi aynı şekilde ülkemizde kara para aklamayı yaptığı gibi, bu kişinin koordine ettiği kişiler şu anda ülkemizde ya hapiste ya da firarda.

Sarraf'la ilgili varsa bir şey, orada Rıza Bey'in avukatları savunacaktır. Ülkemizle alakalı konu değildir.

OBAMA İLE GÖRÜŞME

Obama ile ikili görüşme yapacağız. Ama bu görüşme ne kadar sürer, o belirsiz.