Erdoğan'dan sondaj açıklaması

Erdoğan'dan sondaj açıklaması
Beştepe'de düzenlenen "101 İlçeye Doğalgaz Dağıtım Töreni"nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akdeniz'deki sondaj gerilimine değindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının "101 İlçeye Doğalgaz Dağıtım Töreni"nde konuştu.

Akdeniz'de yaşanan sondaj krizine değinen Erdoğan, "Ülkemizin ve KKTC'nin haklarını koruma noktasında aynı kararlılığı göstereceğimizin bilinmesini istiyorum" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Kıbrıs açıklarında Türkiye'ye rağmen yürütülmeye çalışılan sondaj faaliyetleri konusundaki net tavrımız umarım birilerine ders olmuştur. Özellikle münhasır ekonomik bölgelerde uluslararası hukuk neye amirse herkes bunu görecek ve buna katlanacak."

Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerine dair Erdoğan, Burada beraber adım atacağız. Yatırım yapılacaksa bu yatırımı da beraber... Oradan çıkartılan ürünün miktarı nedir ne değildir, bu da beraber. 'Efendim neticesinden biz Kuzey Kıbrıs'a ne gerekiyorsa bunu vereceğiz.' Ne bilelim, her numarayı çekersiniz. Onun için oluşturulacak heyet, ekip neyse bu heyet, bu ekip oradaki bütün sondajları birlikte yapacaklar, oradan ne çıkıyorsa Güney Kıbrıs ve Kuzey Kıbrıs, nüfusuna göre hakkını alacak. Buradan en ufak bir taviz veremeyiz." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler