Erdoğan'dan 'Süleyman Soylu' açıklaması

Erdoğan'dan 'Süleyman Soylu' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa edeceği yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir'e hareket etmeden önce Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

"YANLIŞA DÜŞÜLMEMESİ İÇİN ADIMLAR ATILIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında, Salih Müslüm'ün yakalanması ile ilgili, "Konuyla ilgili olarak gerek Dışişleri Bakanımız, gerek Adalet Bakanımız yakın bir takipte, konuyu bir defa adım adım izliyorlar. Malum konunun Interpol ayağı var, konunun tabi oradan istenmesi ayağı var. Bütün bu çalışmaları Dışişleri Bakanımız ve Adalet Bakanımız müşterek yaptıkları çalışmalarla takip ediyorlar. Orayla da gerekli görüşmeleri yapmak suretiyle bir yanlışa düşülmemesi noktasında adımlar atılıyor." ifadelerini kullandı.

"FETÖ EN ÇOK AFRİKA'YI İSTİSMAR ETTİ"

"FETÖ terör örgütünün en çok istismar ettiği ülkelerin Afrika'da bulunduğunu görüyoruz." diyen Erdoğan, "Aynı şekilde örgütün kanlı ve karanlık yüzünü ilk keşfeden, örgütün tasfiyesine dair adım atan ülkeler de Afrika kıtasındadır. Çabalarımız sayesinde birçok ülke örgütle iltisaklı okulları kapattı ve Maarif Vakfımıza devretti." şeklinde konuştu.

"SOYLU'NUN İSTİFASI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamaları ile ilgili de "Arkadaşımızın istifası vesaire bu tür şeyler asla söz konusu değil." dedi.