Erdoğan'dan Trump'a yanıt: Umarım iş birliğimiz devam eder

Erdoğan'dan Trump'a yanıt: Umarım iş birliğimiz devam eder
Twitter'dan Trump'a yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sayın Başkan Trump, her zaman vurguladığım gibi Türk yargısı kararını bağımsız bir şekilde verdi. Umuyorum ki ABD ve Türkiye iş birliğine devam eder" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'a cevap verdi.

Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde: 

"Sayın Başkan @realDonaldTrump, her zaman vurguladığım gibi Türk yargısı kararını bağımsız bir şekilde verdi. Umuyorum ki ABD ve Türkiye iki müttefike yakışır biçimde iş birliğine devam eder. PKK, DEAŞ ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine karşı ortak bir mücadele yürütür."

ekran-alintisi-618.jpg

TRUMP NE DEMİŞTİ?

ABD Başkanı Donald Trump Twitter'da yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Serbest bırakılan Rahip Brunson bugün 14:30'da Oval Ofis'te olacak. Onunla görüşmek ve tanışmak harika olacak. Harika bir Hristiyan ve zorlu bir tecrübe yaşadı. Yardımı için Başkan Erdoğan'a teşekkür etmek istiyorum"

ekran-alintisi-617.jpg

“TÜRKİYE&ABD İLİŞKİLERİ ADINA MÜKEMMEL BİR KAZANIM”

Trump paylaştığı ikinci bir mesajda, “Brunson’ın serbest bırakılması konusunda hiçbir anlaşma yapılmadı. Ben rehine pazarlığı yapmam. ABD adına, Türkiye&ABD ilişkileri için iyi belki de mükemmel bir kazanım oldu” dedi.

0-004.jpg

TRUMP'TAN BİR TWEET DAHA

Trump, daha sonra attığı Tweet'te, "24 saatte Türk hapishanesinden Beyaz Saray'a, çok cool değil mi Fisher." dedi.

sad-001.png

BRUNSON, ABD’DE

İzmir’de FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla tutuklu yargılandığı davada serbest bırakılan ABD’li papaz Brunson dün özel bir uçakla Türkiye’den ayrılıp Almanya’ya gitmişti. Brunson, Almanya'daki ABD Ramstein Hava Kuvvetleri Üssü’nde Büyükelçi Richard Grenell’ tarafından karşılanmıştı.

Gelen son dakika haberine göre; ABD’li rahip Andrew Brunson, ABD Hava Kuvvetleri’nin üssüne iniş yaptı.

İlgili Haberler