Erdoğan’dan Ülkücüleri kızdıracak açıklama

Erdoğan’dan Ülkücüleri kızdıracak açıklama
AKP Genel Başkanı Erdoğan, daha önce Ülkücü camianın tepkisini çeken sözlerini yine tekrarladı. Beylikdüzü’nde konuşan Erdoğan, “Biz ne Türkçülük ne Kürtçülük” yaparız diyerek, Cumhuriyet’in kurucu iradesini, Kürt ırkçılığı ile bir tuttu.

Yeniçağ / İstanbul

Cumhur İttifakı’ndaki başarısızlık liderlerin söylemlerini de yansıdı. Bahçeli’nin dün akşamki televizyon programında “başarısızlık” anlamına gelen itiraflarından sonra, bugün AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da Milliyetçi camianın tepkisini çeken sözlere imza attı.

İstanbul’da üst üste mitingler yapan Erdoğan, Beylikdüzü ve Avcılar’da seçmene seslendi. Erdoğan, milliyetçi-ülkücü camia için çok önemli olan “Türkçülük” konusunda eleştirilerde bulundu.

Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde “Biz ne Türkçülük yaparız ne Kürtçülük yaparız ne Lazcılık ne Arnavutçuluk ne Boşnakçılık ne şu, ne bu..." ifadelerini kullandı.

KÜRT IRKÇILIĞI İLE TÜRKÇÜLÜK’Ü AYNI KEFEYE KOYDU

Erdoğan, geçmiş dönemde de Ülkücüleri hedef alan ifadeler kullanmış, 2017 yılında yaptığı açıklamada ise “Türkçülük, bölücülük yapmaktır” demişti.

Erdoğan’ın Cumhur İttifakı kurulduğundan bu yana Milliyetçiliği hedef alan söylemlerini azaltmıştı. Ancak İstanbul’da yaptığı son mitingde yeniden eski söylemlerine dönmesi dikkat çekti.

Türkiye’de, Kürtçülük denildiği zaman, akıllara ilk gelen oluşum PKK terör örgütü... 1978 yılında kurulan örgüt, Kürt ırkçılığına dayalı terör eylemlerine tanınıyor. Türkiye’deki Kürtçülük faaliyetlerinin tamamı da şiddeti meşru görüp, Kürtlerin üstünlüğünü savunuyor.

Erdoğan’ın Kürtçülükle, Cumhuriyet’in kurucu iradesi ve temeli olan Türkçülük’ü bir tutması “eski bir hastalık” olarak değerlendiriliyor.

İTTİFAK ÇATIRDIYOR

Erdoğan’ın yeniden milliyetçiliği hedef almaya başlaması, anket sonuçlarından rahatsızlığını ortaya koyduğu ifade ediliyor. Milliyetçilerin Erdoğan’a ve Cumhur ittifakına oy vermeyeceklerini açıklamasından sonra söylemlerin giderek değişmesi dikkat çekiyor.

İlgili Haberler