Erdoğan'dan yeşil pasaport açıklaması

Erdoğan'dan yeşil pasaport açıklaması
Beştepe'de düzenlenen İstihdam Şurası Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeşil psaportla ilgili önemli bir açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen İstihdam Şurası Ödül Töreni'nde konuştu. Yeşil pasaporta ilişkin açıklamada bulunan Erdoğan, "Gençlerimiz 25 yaşına kadar çalışmaya başlasalar da yeşil pasaport haklarını kullanabilecekler" dedi.

Erdoğan özetle şunları söyledi:

"Yeşil pasaport olarak bilinen hususi damgalı pasaport sahibi gençlerimiz çalışmaya başladığında bu haklarını kaybediyorlardı. Artık bu gençlerimiz 25 yaşına kadar çalışmaya başlasalar da bu haklarını kullanabilecekler"

"KAFASINA GÖRE ASGARİ ÜCRET BELİRLİYOR"

"Hele hele taşeronluk konusunun ortadan kalktığı bir dönemde böyle bir adımı atıyor olmamız daha da önemli. Artık bir işçi olarak taşeronların yanında çalışanların hepsi istihdam edildi. Onların da bir derdi kalmadı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum, hayırlı olsun. Tabii ana muhalefetin başındaki zat kafasına göre asgari ücret belirliyor, 2 bin TL. Artık senin kafandaki gibi bir süreç de olmayacak. Şimdi artık taşerona giden benim işçi kardeşime gidecek. İnanıyorum ki iş verenler de çok daha insaflı olacak, işçisinin yanında olacak. Şunu bilmenizi istiyorum. Veren el, alan elden hayırlıdır. Çok verdim, böyle nasıl çalışayım demeyin.  Verdiğiniz kazandığınızdır. Bu teşvikler belirlenirken öncelikle iş verenlerin taleplerine bakılıyor."

 

İlgili Haberler