Çamlıca Kulesi’nin mimarı Adapazarlı çıktı

Çamlıca Kulesi’nin mimarı Adapazarlı çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını yapacağı Çamlıca Kulesi’nin mimarının Adapazarlı olduğu ortaya çıktı. Ünlü gazeteci Faik Kaptan, Melike Altınışık'ın Adapazarlı bir sarrafın torunu olduğunu açıkladı.

Melike Altınışık Adapazarlı çıktı

Türkiye Turizm sitesinde Ünlü gazeteci Faik Kaptan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın açılışını yapacağı, Çamlıca Kulesi’nin mimarını yazdı.

Kulenin mimarı Melike Altınışık’ın Adapazarlı olduğunu ve bir sarrafın torunu olduğunu söyleyen Kaptan, “Adapazarı’nın İftiharı” ifadelerini kullandı.

İşte Faik Kaptan’ın yazısı:

Çamlıca Kule yarın resmen Cumhurbaşkanı tarafından açılacak. Sanırım bu kule artık İstanbul’a gelen turistleri gezdiren rehberlerin de programına dahil olacak.

Zira turistler, 369 metrelik uzunluğu ve deniz seviyesinden 587 metrelik yüksekliğiyle İstanbul''un en yüksek yapısı olan bu kule de, toplam bir Kilometre yüksekte hem yemek yiyecek, hem de doyumsuz manzarayı seyredecek.

Gözünüz sağlamsa ve hava da açıksa bu manzara Karadeniz’den Sarayburnu’na kadar bir temaşa.

Yarın saat 14.00''te açılışı yapılacak olan bu kuleyle ilgili bilgileri okurken Mimarının Melike Altınışık olduğunu okudum. Bu soyadı bana yabancı gelmedi. Gazetecilik merakı ile araştırdım Melike Hanımı Adapazarı doğumlu olduğunu öğrendim.

Bir anda şalter düştü. Altınışık soyadlı, bizim Adapazarı’nda Uzun Çarşı’da Sarraf Mehmet amcanın kuyumcu dükkanı vardı. Onun iki oğlu Nurdoğan ve İsmail benim Ortaokul’dan arkadaşlarımdı. İkisi de geçtiğimiz yıl vefat etti. Ping Pong sporunu çok severlerdi. Evlerinde bile Ping Pong masası vardı. Sanırım Nurdoğan Milli bile olmuştu. Ara sıra İsmail beni evlerine götürür beraber ping pong oynardık.

GAGA EROL DEVREDE.

Bu tahmini bilgilerin ışığında bizim Adapazarı’nın muhtarı diyebileceğimiz arkadaşım Erol Girişken, nam-ı diğer Gaga Erol’u aradım.

Erol hemen Altınışık’larla Kömürpazarı Mahallesinde komşu olduklarını belirterek bildiklerine anlattı. Mehmet Amcanın 5 çocuğu varmış. Melike, Arif adlı oğlundan olan torunuymuş. Yani Nur içinde yatsınlar İsmail ve Nurdoğan’ın yeğeni.

Tabi bu kuleye başka bir gözle bakmaya başladım. Aslında bizim Büyükçekme’de bitmiş olan kulenin dışlanıp bu kulenin başlamasına o zamanlar çok kızmıştım. Ancak bizim Melike bu kızgınlığımı alıp götürdü.

ADAPAZARI’NIN İFTİHARI

Melike kardeşimizin CV’sine baktığınız zaman niçin böyle muhteşem bir kulenin mimari sorumluluğunun kendisine verildiğini daha iyi anlıyorsunuz. Bu kule 100’den fazla yayın kuruluşuna hizmet veriyor.

Enerji tasarrufu sağlandı, çevre ve görüntü kirliliği tarihe karıştı

Çamlıca Kulesi ile Çamlıca Tepesi''nde dağınık halde bulunan onlarca anten söküldü ve tüm hizmetler tek kulede toplandı. Böylece çevre ve insan sağlığı üzerinde ciddi olumsuz etkilere sahip olan elektromanyetik ve görüntü kirliliği ortadan kaldırıldı.

Böylece, İstanbul''un siluetinin güzelleşmesine katkı sağlandı.

Ayrıca Çamlıca Kulesi ve etrafı, hediyelik eşya mağazaları, kafeteryaları, restoranları ve eşsiz manzaraya hakim seyir teraslarıyla kısa vadede ülke ekonomisine ve turizmine katkı sağlayacak bir cazibe merkezi oldu bile.

Melike kardeşimizi Can-ı gönülden kutluyorum…

 

İlgili Haberler