Erdoğan’ın başdanışmanı Taliban’ı yere göğe sığdırmadı! Yasin Aktay Taliban'a övgüler düzdü

Erdoğan’ın başdanışmanı Taliban’ı yere göğe sığdırmadı! Yasin Aktay Taliban'a övgüler düzdü
Taliban'ın Afganistan'daki ilerleyişinin ardından Yeni Şafak Gazetesi yazarı ve AKP Genel Başkan Başdanışmanı Yasin Aktay'dan dikkat çeken bir yazı geldi.

Zaman zaman yaptığı çıkışlarla kamuoyundan tepkiler gören Aktay bu kez Taliban''ı yere göğe sığdırmadı. "Belli ki herkesin Taliban hakkında duyduğu ve bildiği her şeyi unutması gereken bir noktadayız" diyen Aktay, "Taliban kendisi hakkında üretilen algı çalışmalarıyla fazla ilgilenmeden Afgan halkının kendi içinde yaşadığı huzursuzluğa, işgalin sonuçlarına, yolsuzluğa ve kötü idareye karşı sessiz sedasız Afgan halkının büyük çoğunluğunu yanına çekmeyi başardı" ifadelerini kullandı.

Aktay''ın "Taliban mı çok değişmiş, biz mi yanlış bilmişiz?" başlıklı yazısından ilgili kısım şöyle:

"TALİBAN ALGI ÇALIŞMALARIYLA FAZLA İLGİLENMEDİ"

Hesapta olmayan gerçek oldu. Neresinden bakarsanız, Taliban açısından 20 yıllık sabırlı ve kararlı bir direnişin sonucu olarak ortaya çıktı bu tablo. Taliban kendisi hakkında üretilen algı çalışmalarıyla fazla ilgilenmeden Afgan halkının kendi içinde yaşadığı huzursuzluğa, işgalin sonuçlarına, yolsuzluğa ve kötü idareye karşı sessiz sedasız Afgan halkının büyük çoğunluğunu yanına çekmeyi başardı. O yüzden girdiği hiçbir şehre zorla girmedi. Hepsine de Kabil’e girdiği gibi kolaylıkla girdi. Çünkü girdiği yerde halkın büyük çoğunluğu onu kabulle karşıladı. O da zaten girdiği şehirlerde bazılarının beklediği gibi katliamlar yapıp kan dökmedi, dehşet ve korku salmadığı gibi yönetim kadrolarında ciddi bir değişikliğe bile gitmedi. Herkesin işine gücüne kaldığı yerden devam etmesini istedi.

"KADINLARA MÜDAHALE ETMEDİ"

En çok kötü şöhret bulduğu kadınlara müdahale konusunda bile hiç beklenmeyen mesajlar verdi. Kadınları bırakın eve kapatmayı veya barbarca cezalandırmayı, hükümette çalışabileceklerini bile ilan etti.

"TECAVÜZ OLMADI"

Normalde bu çapta bir askeri başarı kat etmiş bir hareketten beklenebileceğin aksine şehirde hiçbir güvenlik boşluğu, yağma, tecavüz veya taşkınlık olmadı. Bilakis başkanlık sarayını ele geçiren Taliban komutanları ve askerleri burada bütün huşuları ve tevazuları içinde ağlayarak okunan Nasr suresini dinlediler.

"TALİBAN ÇOK DEĞİŞMİŞ DİYECEĞİZ"

Belli ki herkesin Taliban hakkında duyduğu ve bildiği her şeyi unutması gereken bir noktadayız.

Yine tabi, gündemimize tekrar bütün hızıyla ve şaşırtarak giren Taliban’ı hayretle izlemeye devam edeceğiz. Muhtemelen bu esnada ya Taliban çok değişmiş diyeceğiz veya belki de Taliban hakkında üretilmiş birçok algı operasyonunun nasıl bir kurbanı olduğumuzu her seferinde hayretle göreceğiz.

İlgili Haberler