Erdoğan’ın Boykot kararı sonrası satışlar patladı

Erdoğan’ın Boykot kararı sonrası satışlar patladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Amerika'nın elektronik ürünlerine boykot" açıklamasının ardından alışveriş sitelerinde 'boykot' nedeniyle satılan iPhone ilanları görüldü.

Erdoğan'ın "Amerika'nın elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız" açıklamasının ardından ikinci el alışveriş sitelerinde 'boykot' notuyla ilanlar yer aldı. Boykot temalı ilanlar en çok iPhone üzerinden oldu. Satış notlarında 'Reisin boykot kararına uyduğum için satılık', 'Amerika'yı boykot satıyorum', 'Besmeleli kullanılmış boykot niyetine satılık' gibi notlar yer aldı.

boykot.jpg

Erdoğan'ın konuşmasının ardından verilen ilanların yanında, önceki tarihli ilanlar da "boykot" notuyla yayınlandı.

Dolar'ın TL karşısında değer kazanması ve ABD ile gerilen ilişkiler nedeniyle açıklama yapan Erdoğan, dün ABD'nin elektronik ürünlerine boykot uygulayacaklarını söyledi:

"Dışarıdan dövizle aldığımız her ürünün daha iyisini üretip dışarı satacağız. Amerika'nın elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız.

"Onların iPhone'u varsa öbür tarafta Samsung var. Kendi ülkemizde Venus var Vestel var. Ne yapacağımızı anlasınlar. Biz kendimize yeteceğiz. Olmayanı da üreteceğiz. Bu millet onlar gibi bakan değil, kazan-kazan esasına göre hareket eden bir millettir."