Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na açtığı 1.5 milyonluk dava başladı

Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na açtığı 1.5 milyonluk dava başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na, Man Adası iddialarına ilişkin açtığı 1.5 milyonluk dava başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 28 Kasım 2017 tarihli gurup toplantısında ailesi ve yakınları aleyhine dile getirdiği iddialar nedeni ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı 1.5 milyon TL.'lik manevi tazminat davasına başlandı.

Davalı Kemal Kılıçdaroğlu, avukatı aracılığı ile dava dosyasına yolladığı 20 sayfalık yanıt dilekçesinde konuşmasında hakaret içerikli tek bir söz bulunmadığını öne sürerek davanın reddini istedi. Mahkeme hem davalı Kılıçdaroğlu hem de davacı Erdoğan'ın sosyo-ekonomik durumlarının araştırılması için kolluk kuvvetlerine yazı yazılmasını, konuya ilişkin AnkaraCumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma dosyasının bir örneğinin gönderilmesi için müzakere yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

İstanbul Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davaya, davacılar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Burak Erdoğan, Mustafa Erdoğan, Ziya İlgen, Osman Ketenci ve Mustafa Gündoğan ile davalı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu temsilen avukatları katıldı. Davalı Kılıçdaroğlu'nu temsilen Avukat Serap Azizoğlu, davacıları temsilen de Avukat Ahmet Özel ve Ferah Yıldız duruşmada yer aldı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN 20 SAYFALIK YANIT DİLEKÇESİ

Davalı Kemal Kılıçdaroğlu, Avukatı Celal Çelik aracılığı ile dava dosyasına 20 sayfalık yanıt dilekçesi koydu. Avukat Çelik yanıt dilekçesinde, davacıların iddia ettiği gibi dava konusu konuşmada tek bir hakaret bulunmadığını savundu. Avukat Çelik yanıt dilekçesinde, "Vekil eden konuşmasında hakaret kapsamlı tek bir söz bile bulunmamaktadır. Üstelik vekil eden konuşmasındaki tüm olguların gerçek olduğu ve tartışmasız bir şekilde tamamının tarafımızdan ispatlanacağı ifade edilmelidir. Açıkçası bu konuşmadan ne şekilde hakaret davası çıkarılabildiğini anlamış değiliz. Nitekim dava konusu konuşmayı okuyan herkes aynı sonuca ulaşacaktır. Dava konusu yapılan olguların ispatı ile birlikte davanın mutlak olarak reddinin gerekeceği izahtan varestedir. Zira ülkeyi yöneten siyasiler ve yakınları ile ilgili bu tür olguların tartışılmasında ve eleştirel değerlendirmeye tabi tutulmasında kamu yararı bulunmaktadır" dedi.

Avukat Çelik dilekçesinde, müvekkilinin davaya konu konuşmasının, hakaret, iftira, onur ve saygınlıklarını rencide etme kastı taşımadığını savunarak, "Vekil edenin açıklamaları kamuyu bilgilendirmeye matuf, delillerle destekli, tamamen gerçeklere dayalı güncel konularla ilişkilidir. Açıklamalardaki eleştiriler görünür gerçeklik kapsamında kalmakta ve davacıların kişilik haklarına saldırı oluşturmayacak niteliktedir" denildi.

Dilekçede davacıların yurt dışı para transferine ilişkin belgelerin bankadan istenmesi talep edildi

Yanıt dilekçesinde davacılar tarafından yurt dışına gerçekleştirildiği iddia edilen para transferlerine ilişkin tüm bankalardaki hesap hareketlerinin ilgili bankadan istenmesi talep edildi. Dilekçede davanın reddedilmesi istendi.

Söz alan davacıların Avukatı Ferah Yıldız, "Davalı tarafın ileri sürdüğü hususları kabul etmiyoruz. Uzlaşmak istemiyoruz" dedi. Kılıçdaroğlu'nun Avukatı Serap Azizoğlu da ellerinde bulunmayan delilleri toplamak için süre talebinde bulundu.