Erdoğan'ın korumaları havaya ateş açtı

Erdoğan'ın korumaları havaya ateş açtı
Erdoğan'ın korumalarının Sümeyye Erdoğan'ı Huber Köşkü'nden havaya ateş açarak uğurlaması, akıllara Erdoğan'ın o sözlerini getirdi.

Kızı Sümeyye Erdoğan’ı Huber Köşkü’nde damadı Selçuk Albayrak’a emanet edip uğurlarken duygusal anlar yaşayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, korumalarının bu anı havaya ateş ederek kutlamasına ses çıkarmadı. Oysa, 2008 yılının Haziran ayında, düğünlerde, kazanılan maçların ardından havaya ateş eden magandalara sert tepki göstermiş, havaya eteş edilmesini ise “Kabalık hatta magandalık” olarak nitelendirmişti.

24 Haziran 2008 yılında İhlas Haber Ajansının geçtiği bir habere göre Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Almanya ile yapacağı yarı final futbol maçı öncesinde halkı ‘maganda şiddeti’ne karşı uyarmıştı.

Her zafer sonrasında bazı vatandaşların sözüm ona kutlama yaptığını düşünerek silaha sarılmasının büyük bir talihsizlik olduğuna vurgu yapan Erdoğan, “Hiç kimsenin milletçe yaşadığımız böyle bir büyük coşkuyu gölgelemeye, sevincimizi kursağımızda bırakmaya, bize böyle acılar yaşatmaya hakkı yoktur, olamaz da. Türk milleti galibiyeti sevinçle kutlamasını da, mağlubiyetten sağduyu içinde dersler çıkarmasını da iyi bilmek durumundadır. Yasalarımız bunu suç saydığı gibi böyle bir kabalık, hatta magandalık insanlığa da sığmaz. Tüm vatandaşlarımın sağduyu içinde, yasalara saygı içinde, milletimizin karakterine uygun bir biçimde kutlama yapmasını özellikle rica ediyorum” demişti.

Erdoğan, her kutlamada çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan maganda şiddetine karşı tüm vatandaşları sağduyulu olmaya davet ederek, uyarılarını o gün şöyle sürdürmüştü:

Hiçbir sevinç, coşku şiddetin gerekçesi de, mazereti de olamaz. Yasalarımız bunu suç saydığı gibi böyle bir kabalık, hatta magandalık insanlığa da sığmaz. Ne milletimiz bu acıları hak ediyor ne de anne-baba yürekleri bu acıları hak ediyor. Bunu yapanlar kusura bakmasınlar cehaletinizin, kabalığınızın bedelini bu millete ödetemezsiniz. Böyle milli duyguları en güzel biçimde yaşayalım, yüreklere ateş düşürmeyelim, vicdanları kanatmayalım. Bu yüzden yarın akşam yarı final maçından sonra ve inşallah pazar günü final maçından sonra tüm vatandaşlarımın sağduyu içinde, yasalara saygı içinde, milletimizin karakterine uygun bir biçimde kutlama yapmasını özellikle rica ediyorum.”

 

Kaynak: SÖZCÜ