Erdoğan’ın kuzeni bakan yardımcısı oldu

Erdoğan’ın kuzeni bakan yardımcısı oldu
Cumhurbaşkanlığı başdanışmanları ve Bakanlık yardımcıları gece yarısı atamasıyla belli oldu. Erdoğan'ın teyzesinin oğlu olan Danıştay Üyesi İbrahim Er, Milli Eğitim Bakanlığı'na atandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararnamelerle, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile İletişim Başkanlığına ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına atamalar yapıldı.

Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı bakan yardımcılıklarına Ahmet Erdem ve Ayşe Ergezen atandı. Milli Eğitim Bakanlığı bakan yardımcılığı görevlerine ise İbrahim Er ve Reha Denemeç getirildi.

ERDOĞAN'IN TEYZESİNİN OĞLU

Erdoğan'ın teyzesinin oğlu olan Milli Eğitim Bakanlığı bakan yardımcılığı görevine getirilen İbrahim Er, üstlendiği bu görevin ardından internette en çok aranan isimlerin başında gelmeye başladı.

İbrahim Er, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kuzeni olmakla birlikte, eğitimin her aşamasında çalışmış bir eğitimci. 1968 doğumlu İbrahim Er, Giresin Eğitim Enstitüsü Sınıf Öğretmenliği mezunu. Ankara Üniversitesi Eğitim yönetimi teftişi ekonomisi ve planlaması üzerinde yüksek lisans yapan Er, Şanlıurfa'dan Bolu'ya birçok ilde sınıf öğretmenliği, okul müdürlüğü ve müfettişlik yaptı. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nda İlköğretim Genel Müdürü olan Er, 2012 yılında Danıştay üyeliğine atanmıştı.