Erdoğan'ın seçim için hazırladığı iki plan ortaya çıktı

Erdoğan'ın seçim için hazırladığı iki plan ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimleri yeniden kazanabilmek için yaptığı oyunu açıklayan Tuncay Mollaveisoğlu “Sizce bu senaryo tutar mı” diye sordu. 

AKP''nin son seçim anketlerine göre önümüzdeki seçimleri kaybetmesine kesin gözüyle bakılırken Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni bir senaryo üzerinde çalıştığı söylendi.

Cumhuriyet yazarı Tuncay Mollaveisoğlu “Erdoğan’ın adaylığı; mağrurdan mağdur yaratmak…” başlıklı yazısında AK Parti’nin toplumun geniş kesimini açlık ve yoksullukta eşitlemeyi başardığını, gelen elektrik faturaları ve yapılan zamların Türkiye’yi harekete geçirdiğini yazarken seçimi kaybedeceğini anlayan Erdoğan’ın iki algı senaryosunun düğmesine bastığını öne sürdü.

ERDOĞAN’IN SEÇİM İÇİN HAZIRLADIĞI İKİ SENARYO

Bu senaryolardan biri Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın sözleriyle ortaya çıktığını yazan Tuncay Mollaveisoğlu “Kalın, ‘ Cumhurbaşkanımız talimatlarını verdi, süreci yakından takip ediyor (…) vatandaşın yükünü hafifletecek yeni adımlar atılacak.’ Yani, Erdoğan, sanki elektrik ve doğalgaz zamlarından haberi yokmuş gibi “kurtarıcı” rolüne bürünecek…” çıkarımında bulundu.

İkinci algı senaryosunun fitilini de “Tayyip Erdoğan’ın tekrar aday olmasının önünde engel yoktur. Erdoğan’ın önünü kimse kesemez. Gerekirse yasal düzenlemeleri yaparız” sözleriyle Devlet Bahçeli’nin ateşlediğini bu senaryonun kabak tadı vermiş ‘mağdur edebiyatı…” olduğunu belirten Mollaveisoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sanki yeniden seçilme hakkı varmış ve bu hak muhalefet tarafından gasp ediliyormuş algısı ortaya çıkarılacağını açıkladı.

İlgili Haberler