Erdoğan'ın Türkçülük sözlerine Akşener, Özdağ ve Aydın'dan çok sert cevap

Erdoğan'ın Türkçülük sözlerine Akşener, Özdağ ve Aydın'dan çok sert cevap
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türkçülük yapmak bölücülüktür" sözlerine Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Koray Aydın'dan çok sert cevap geldi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Saray’da gerçekleştirilen 40. Muhtarlar toplantısında "Türk'üm demek en tabi hakkındır ama Türkçülük yapmak hakkın değildir. Türkçülük yapmak bölücülüktür" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın bu sözlerine Meral Akşener, Koray Aydın ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ'dan cevap geldi.

Sosyal medya hesabından Erdoğan'a tepki gösteren Akşener, "Sayın Cumhurbaşkanı keşke yüz sayfa Türk tarihi ve dünya tarihi bilseydi. Gaspıralı ve Atatürk'ü anlasaydı. Türkçülüğün manasını idrak ederdi. Yazık" paylaşımında bulundu.

"BU BİR AKIL TUTULMASIDIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkçülükle ilgili sözlerine bir tepki de Koray Aydın'dan geldi. Aydın yaptığı paylaşımda, "Türkçülükle, Kürtçülüğü aynı şeyler olarak sunmak akıl tutulmasıdır" ifadelerini kullandı.

İşte Aydın'ın paylaşımları:

Sayın Cumhurbaşkanının "Türkçülük" hakkında söylediği sözler, Türkçülük fikri hakkındaki derin bilgisizliğini bizlere göstermiştir.

Gerçi kendisi geçmişte de benzer ifadeleri kullanmış hatta "Türk milliyetçiliğini ayaklar altına aldığını" da söylemişti.

Başbuğumuz Alparslan Türkeş'e göre Türkçülük, Türk milliyetçiliğinin bir diğer adıdır. Türk'ün ruhuna ve faydasına uygun hareket etmektir.

Yusuf Akçuralar, Ziya Gökalpler, Nihal Atsızlar, Erol Güngörler Türkçüdür, Türk milliyetçisidir. Bunların hangisi bölücülük yapmıştır?

Türkçülükle, Kürtçülüğü aynı şeyler olarak sunmak ise ayrı bir akıl tutulmasıdır. Kürtçülük Barzani'dir, Apo'dur, bölücülüktür.

Sayın Cumhurbaşkanına tavsiyemiz Ziya Gökalp'in "Türkçülüğün Esasları" kitabından başlayarak biraz okuma yapmasıdır.

Gerçi kendisi "ben kitap okumuyorum, kitap özeti okuyorum" demiş bir kişi olarak pek de umut verici değildir.

"SADAKATİ TÜRK MİLLETİNE OLMAYANLAR..."

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sözlerine Ümit Özdağ da sessiz kalmadı.

Sosyal medya hesabından Atatürk portresi önünde çekilmiş bir fotoğrafını paylaşan Özdağ, "Türkçülük Türk milletine kayıtsız şartsız sevgi ve sadakattir. Sadakati Türk milletine olmayanlar Türkçülüğü bölücülük zanneder" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler