“Erdoğan’la savaş dışında görüşmem”

“Erdoğan’la  savaş dışında görüşmem”
Zafer Bayramı kutlamaları sırasında Hipodrom’da elini sıkmadığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’la köprüleri atan Kılıçdaroğlu, zorunlu olmadıkça temas da kurmayacağını söyledi.

“Erdoğan’la savaş dışında görüşmem”

Kılıçdaroğlu, “Resmi törenlerin dışında özel ilişki kurma çabamız olmayacaktır. Hayati bir konuysa, Türkiye’nin çıkarlarıyla ilgiliyse mesela savaş hali söz konusuysa elbette görüşeceğiz. Onun dışında Erdoğan ile bir görüşme arayışımız olmayacak” dedi.

Çankaya Köşkü’nde verilen 30 Ağustos resepsiyonuna katılmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, “hükümdar” gibi davranmakla suçladı. Kılıçdaroğlu, törende şöyle dedi: “Birazdan Teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin düğününe katılacağım. Nikâhını Silivri’de yapmıştı şimdi düğününü yapıyor. Ona katılacağım ve sizlerin de selamını götüreceğim Teğmen Çelebi’ye. Bu güzel günde eğlenin. Bir türküyü sakın unutmayın o türkü şöyle söyler: ‘Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz.’ Birileri bir yere geldi diye dünyaya hükümdar olduğunu zannediyor. Temiz adam olması lazım, düzgün adam olması lazım. Kul hakkı yememesi lazım. Eşkıyanın dünyaya hükümdar olduğu bir düzeni asla kabul etmeyeceğiz.” Daha sonra Büyükbakkalköy’de Ümraniye Davası sanıklarından Teğmen Mehmet Ali Çelebi ile Kezban Merey’in düğününe katılan Kılıçdaroğlu, ülkeye hizmet etmenin, aydın olmanın bazen ağır bedelleri olduğunu ancak bu bedellerin hep beraber ödenmesi gerektiğini söyledi. CHP lideri, “Bedel ödeyenlerden birisi Mehmet Ali Çelebi’dir. Bedel ödedi ama bakın ödediği bedelin karşılığında bugün burada bütün dostlarıyla beraber. Onlar, Mehmet Ali Çelebi’nin yurtseverliğinden en ufak bir endişe bile duymadılar” dedi. Kılıçdaroğlu, kendisinin bu mücadeleyi yaptığını, yapmakta kararlı olduğunu ve sonuna kadar gideceğini ifade etti. Bu arada Cumhuriyet’e konuşan Kılıçdaroğlu, hipodromda yapılan törenlerde Erdoğan ile tokalaşmaması haberlerine açıklık getirdi. Kılıçdaroğlu, “Anıtkabir’de Aslanlı Yol’un başında herkesin tokalaştığı gibi Erdoğan’la tokalaştık” dedi. Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin ulusal çıkarlarını yakından ilgilendiren savaş ve benzeri durumlar hariç Erdoğan ile görüşmeyeceklerini açıkladı.