Erdoğdu: Darbenin siyasi ayağını saklamaya çalışıyorlar!

Erdoğdu: Darbenin siyasi ayağını saklamaya çalışıyorlar!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, "Reşat Petek'in, 'Fethullah Gülen CHP'ye bağış yaptı' diye basına gösterdiği belge sahtedir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili AykutErdoğdu, "Reşat Petek'in, 'Fethullah Gülen CHP'ye bağış yaptı' diye basına gösterdiği belge sahtedir. Belge internet satış sitelerinde koleksiyoncular tarafından satılan boş makbuzların temin edilerek sonradan üzerinin doldurulması suretiyle üretilmiştir." dedi. 

Erdoğdu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Meclis Araştırma Komisyonunun taslak raporuna ilişkin değerlendirmede bulundu. 

Ayrıntılı değerlendirmeyi raporu inceledikten sonra 29 Mayıs Pazartesi günü düzenleyecekleri basın toplantısında yapacaklarını bildiren Erdoğdu, Komisyon Başkanı Petek'in raporun açıklanması sırasında gazetecilere gösterdiği CHP'ye ait bağış makbuzunun sahte olduğunu savundu. 

"Türkiye'deki kontrollü darbenin kontrollü raporu açıklandı." diyen Erdoğdu, açıklanan raporun komisyon raporu değil, AK Parti'lilerin basını bilgilendirmesi olduğunu söyledi.

Kendisinin de üyesi olduğu komisyonun muhalefet partisine mensup üyelerinin rapor hakkında hiçbir bilgilerinin bulunmadığını, rapora ilişkin komisyonda herhangi bir müzakere yapılmadığını ifade eden Erdoğdu, "Bu kontrollü darbenin kontrollü raporunun açıklaması tarihi bir sahtekarlıkla, tarihi bir yanıltma ile başladı. Reşat Petek'in, 'Fethullah Gülen CHP'ye bağış yaptı' diye basına gösterdiği belge sahtedir." diye konuştu.

Söz konusu belgede, 15 Mart 1967 tarihinde 429050 seri numaralı makbuz ile FETÖ elebaşı Gülen'in CHP'ye 5 bin lira bağış yaptığının iddia edildiğini belirten Erdoğdu, "Bu belge sahtedir. Bu belge internet satış sitelerinde koleksiyoncular tarafından satılan boş makbuzların temin edilerek sonradan üzerinin doldurulması suretiyle üretilmiştir." dedi.

CHP'YE İFTİRA ATILMAKTADIR

Bir internet satış sitesinden temin edilebilen makbuzlara ilişkin ekran görüntülerinin fotoğraflarını basın mensuplarına gösteren Erdoğdu, şöyle devam etti:

"Bu makbuzlar seri halde internet sitelerinde satılmaktadır. Bir çocuk zekasıyla bu makbuz satın alınmış, Fethullah Gülen CHP'ye bağış yapmış gibi gösterilerek sahtekarlıkla tarihi bir olayda CHP'ye iftira atılmaktadır. 050 seri numaralı boş makbuz bu şekilde satın alınmış üzerine Gülen'in CHP'ye bağış yaptığı şekilde bir iftira yapıştırılmış ve bu CHP'ye yamanmaya çalışılmaktadır. O tarihte 5 bin lira, 560 dolar. Bir vaiz maaşı ortada, bugünkü enflasyona getirirsek 5, 6 bin dolar yapıyor. Bu kadar ahmakça ve bu kadar haksızca, vicdansızca, ahlaksızca bu iftiranın atılmasını kınıyoruz. Biz bu iftirayı yargıya taşıyacağız. Kontrollü darbenin kontrollü raporu iftira ile yürümektedir. Reşat Petek'in bu açıklamasını raporun metninde görmedik. Madem bu kadar ciddi bir iddian var, niye rapora yazma cesareti gösteremedin Reşat Petek? "

DARBENİN SİYASİ AYAĞINI SAKLAMAYA ÇALIŞIYORLAR

Erdoğdu, ortaya atılan iftiranın darbenin siyasi ayağını saklamaya yönelik olduğunu ileri sürerek, komisyonda darbe girişiminin siyasi ayağının bulunmayışını da eleştirdi. 

Erdoğdu, "Reşat Petek milletimizin aklındaki sorulara cevap verememiştir. Reşat Petek, Genelkurmay Başkanı'nın, MİT Müsteşarı'nın niye komisyona gelmediğini açıklayamamıştır." ifadelerini kullandı.  

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Erdoğdu, bir soru üzerine Komisyon Başkanı Petek'in söz konusu sahtekarlığın kullanıcısı, iftiranın yayıcısı olduğunu iddia etti.

İnternet sitelerinde bu makbuzlara ilişkin satışın kime yapıldığının belirlenebildiğine işaret eden Erdoğdu, yargının cesaretle üzerine gitmesi üzerine makbuzu kimin aldığının ortaya çıkarılabileceğini söyledi. Erdoğdu, bu iftiranın daha önce de ortaya atıldığını, bu yanlış yönlendirmeler nedeniyle darbe gerçeklerinin karanlıkta kaldığını dile getirdi.

KOMİSYON VE ADALET KÖRLEŞTİRİLİYOR

Darbe girişimi sırasında hayatlarını kaybedenler için gerçeklerin ortaya çıkarılmasının şart olduğunu belirten Erdoğdu, iftiralar üzerine kurulu bir karşı darbe yapıldığını, komisyonun ve adaletin körleştirildiğini savundu. 

Erdoğdu, 29 Mayıs Pazartesi günü yapacakları basın toplantısında "kontrollü darbe" iddialarına ilişkin bilgi ve belge sunup sunmayacaklarına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Kontrollü darbe söylemimizin içini biz doldurmayacağız. Zaten hükümet bunun içini doldurdu. Darbeden 4 ay önce Fuat Uğur yazı yazıyor. Tüm detaylarıyla yazdığını göreceksiniz. Komisyon raporunda var mı bu iş? Adil Öksüz nasıl salındı? MİT Müsteşarı'nın, Genelkurmay Başkanı'nın saat 11'de darbeyi bildiğini artık hepimiz biliyoruz. 11'de darbe biliniyorsa gece 11'de Başbakan çıkıp bu millete eşten dosttan öğrendiğini, Cumhurbaşkanı eniştesinden öğrendiğini nasıl söyler? MİT Müsteşarı ve Genelkurmay Başkanı bu bilgiyi Başbakana ve Cumhurbaşkanına vermediyse nasıl görevde kalır? Darbenin pek çok karanlık noktası var. Kontrollü darbe bu konudaki en hafif söylemdir."

İKİZ KARDEŞLERİNİ CHP'YE YAMAMAYA ÇALIŞIYORLAR

Erdoğdu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın komisyona bilgi vermek üzere gelmemesini de eleştirdi.

Komisyona MİT Müsteşarlığından gelen yazının da içeriğinin boş olduğunu savunan Erdoğdu, "Yurdunu seven, Allahı'ndan korkan bir insan olarak düşünün bu darbe sizce aydınlatıldı mı? Reşat Petek iki saat konuştu darbe ile ilgili hangi soruya cevap verebildi? Bir iftira ile ikiz kardeşlerini 50 yıl öncesinden CHP'ye yamamaya çalışıyorlar." dedi.  

Erdoğdu bir başka soru üzerine de kendilerine çeşitli belge ve bilgilerin geldiğini, ancak devletin bekasını ilgilendiren böylesine önemli bir konuda dikkatli ve ayrıntılı inceleme yaparak hareket ettiklerini söyledi.