Dev operasyon başlatıldı

Dev operasyon başlatıldı
Terör örgütü PKK'ya yönelik Bingöl, Muş ve Diyarbakır kırsalında Eren-2 Sonbahar-Kış Operasyonu başlatıldı. Operasyona 2 bin 520 personel katılıyor.

Terör örgütü PKK''ya yönelik Eren operasyonları kapsamında Bingöl, Muş ve Diyarbakır kırsalında sonbahar-kış operasyonları başlatıldı. PKK''nın kökünü kazımak için 13 taburdan oluşan 2 bin 520 personelle sonbahar-kış operasyonu başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı''ndan terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyona ilişkin son dakika açıklaması yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

1.PKK terör örgütünün, bütünüyle etkisiz kılınması, örgüt içindeki çözülme ve teslim olmaların hızlandırılması ve terörün ülke gündeminden tamamen çıkarılması maksadıyla, 1 Ekim 2021 tarihinden itibaren Sonbahar-Kış dönemi operasyonları başlatıldı.

2.Sonbahar-Kış döneminde ana strateji; ayrıntılı planlanıp, kararlı ve şiddetli icra edilecek operasyonlarla teröristlerin kış üslenmesi hazırlıklarının engellenerek etkisiz hale getirilmesi, kış üslenmesine girebilenlerin ise sığınaklarının bulunarak, inlerinde yok edilmesidir.

ERSOY''DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy açıklamasında şunları söyledi;

“Bugüne kadar devam eden ve çok başarılı sonuçlar elde ettiğimiz operasyonlarla terör örgütü sınırlarımızın içindeki tüm etkinliğini kaybetmiştir. Ancak bugün Bingöl ilimizde yaptıkları gibi masum insanlara kurdukları tuzaklarla varlıklarını sürdürecekleri zanneder duruma gelmişlerdir. Sonbahar-kış operasyonlarımızla bu varlıklarını da sona erdireceğimize inanıyoruz. Operasyonlara aynı kararlılıkla devam edeceğiz. İstiyoruz ki köylerimiz artık tarımın ve üretimin merkezi olsun. Tarımdan sanayiye, kültür turizme kadar her alanda bölge insanı hak ettiği hizmetleri alabilsin, sağlanan huzur ve güven ortamı kalıcı olabilsin. Bizim insanımızın hayatına, malına, canına kast etmek isteyen tek bir unsur kalmayana dek mücadelemizi sürdüreceğiz. Çok bedeller ödedik, çok şehitler verdik, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi minnetle, şükranla anıyoruz. Zulme karşı, baskıya karşı, teröre karşı isyan etmenin sembolü olmuş Diyarbakır annelerimiz çıktı. Hepsine saygılarımızı sunuyoruz.”