Ergenekon Davası'nın ilk hakimi Şengün: Başbuğ kararı baştan yanlıştı

Ergenekon Davası'nın ilk hakimi Şengün: Başbuğ kararı baştan yanlıştı
Ergenekon Davası’na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanıyken görevden uzaklaştırılan, baskılardan dolayı kanser olduğunu belirten emekli Hakim Köksal Şengün yeniden görülen davanın ilk duruşmasını yorumladı.

Ergenekon Davası’na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanıyken görevden uzaklaştırılan emekli Hakim Köksal Şengün, yeniden görülen davanın ilk duruşmasındaki kararı değerlendirdi. 

Vatan gazetesinden Çağdaş Ulus’un haberine göre; Köksal Şengün, “İlker Başbuğ ile ilgili verilen Yüce Divan kararı ve Danıştay dosyasının bu davadan ayrılması doğru bir karar. Başından beri olması gereken buydu” açıklamasını yaptı.

"O ZAMANLAR BUNUN KAVGASINI VERDİM; ANCAK..."

“Yargıtay’ın kararı ve akabinde mahkemenin aldığı bu karara katılmamak elde değil. Hukuk tekdir, herkese eşit uygulanmalıdır. 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin aldığı kararları doğru buluyorum” ifadelerini kullanan Şengün, şunları kaydetti:

“2008 yılında açılan bu davaya İlker Başbuğ’u koymaları yanlıştı. İlk günden beri Başbuğ’un Yüce Divan’da yargılanması gerektiğini, Danıştay katliamını yapan Alparslan Arslan ve beraberindekilerin de ayrı bir dosyada yargılanmasını söylemiştim. Olması gereken buydu. O zamanlar bunun kavgasını verdim ancak baskılarla karşılaştım. Başaramadım...”

GÖREVİNDEN ALINMIŞTI 

Köksal Şengün, bu dava nedeniyle hayatını kaybeden sanıkların olduğunu hatırlatarak kendisinin de o dönem mahkeme başkanıyken gördüğü baskılar nedeniyle görevinden alındığını ve bu baskılar yüzünden kansere yakalandığını ifade etti. " Benim derdim, biz yaşamasak da çocuklarımın ve bu ülkede yaşayacak insanların güzel bir ülkede yaşaması. Kavgam, sebebim buydu.” dedi. 

İlgili Haberler