Erhan Aydın Sibirya’da Türk izleri eseri okuyucuyla buluştu

Erhan Aydın Sibirya’da Türk izleri eseri okuyucuyla buluştu
Erhan Aydın’ın ‘’Sibirya’da Türk İzleri: Yenisey Yazıtları’’ kitabının yeni baskısı Kronik yayınlarından çıktı.

Sibirya’da Türk İzleri

Yayımlanmış 16 kitabı bulunan Prof. Dr. Erhan Aydın’ın ‘’Sibirya’da Türk İzleri: Yenisey Yazıtları’’ ile Türklerin Sibirya’daki izlerine ve Yenisey Yazıtlarının önemine ışık tutuyor.

ewrwr-001.jpg

Yenisey Yazıtlarını ‘’Türklerin Sibirya’daki varlığına dair en önemli kaynak olan Yenisey Yazıtları, az satırlı olmasına rağmen bazı tarihi olaylara işaret etmesi nedeniyle çok büyük bir işleve sahiptir. Yapılan her çalışmada bu işaretler yoluyla Türk tarihinin Sibirya bölgesindeki izleri ortaya çıkmaktadır’’ değerlendiren tanıtan Prof. Dr. Erhan Aydın, kitabında hem yazıtların modern Türkçe çevirilerini hem de ortaya çıkarılma süreçlerini kaleme almış.

Yeni baskısıyla genişletilmiş kaynakça bölümüne sahip olan ‘’Sibirya’da Türk İzleri: Yenisey Yazıtları’’ kitabı, Türk tarihine ilgi duyan okuyucular için geniş bir kaynak olma sözü veriyor.

ERHAN AYDIN KİMDİR?

1973 yılında Malatya’da doğan Erhan Aydın, ilk, orta ve lise öğrenimini Malatya’da tamamladıktan sonra 1995 yılında Erciyes üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. 1995 yılında aynı bölümde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 199 yılında yüksek lisansını, 2002 yılında da doktorasını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı anabilim dalı, Eski Türk Dili bilim dalında tamamladı.  Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı ile Moğolistan Aydınlanma Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen ‘’Moğolistan’daki Türk Anıtları Projesi’’nin, 2002 yılı Bilge Kağan Külliyesi kazı çalışmalarına katıldı. 2014 yılında İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde çalışmaya başladı. Halen İnönü Üniversitesinde Profesör titri ile çalışmaktadır.

AYDIN’IN DİĞER ESERLERİ

Uygur Yazıtları, Orhon Yazıtları, Türk Runik Bibliyografyası, Eski Türk Yer Adları, Taşa Kazınan Tarih Türklerin İlk Yazılı Belgeleri, Uygur Kağanlığı Yazıtları, Şine Usu Yazıtı, Yenisey Yazıtları, Yenisey - Kırgızistan Yazıtları ve Irk Bitig