Erk Acarer Sedat Peker'le son yaptığı görüşmeyi YENİÇAĞ TV'ye anlattı

Erk Acarer Sedat Peker'le son yaptığı görüşmeyi YENİÇAĞ TV'ye anlattı
Erk Acarer Sedat Peker'le dün yaptığı görüşmeyi açıkladı. Sedat Peker'in SADAT hakkında son açıklamasını YENİÇAĞ TV'ye anlattı

Gazeteci Erk Acarer , tartışmaların odağındaki SADAT hakkında Peker’in dikkat çeken yeni iddialarını gündeme taşıdı. Yeniçağ TV’de Emre Kulcanay’ın sorularını yanıtlayan Acarer Sedat Peker ile dün yaptığı görüşmeyi anlattı. Acarer gerçekleştirdiği görüşmeyi şu ifadelerle anlattı:

“Ben Sedat Peker’le dün itibariyle konuştum ve şu soruyu sordum: ‘Siz şunu ifade ediyorsunuz bu korku iklimi SADAT’LA beraber dizayn edildi, beraber karar alındı diyorsunuz fakat SADAT yöneticisinin oğlu bunları sizin tanışıklığınızı sizin birlikte hareket etme noktalarınızı tekzip ediyor yalanlıyor. Ne düşünüyorsunuz? Ne zaman tanıştınız ne zaman görüşmeye başladınız?’ ifadelerini kullandım.

Çok net ifadeler verdi Sedat Peker. Peker, 2014 yılında cezaevinden çıkmıştı, 2015’te zaten Türkiye’nin dizayn edildiğini söyleyen Peker süreçte şu ifadeleri kullandı: ‘Ben cezaevinden çıktıktan hemen sonrasındaki süreçte Adnan Tanrıverdi beni makamından aradı dedi. AKP’li bir kişinin telefonundan aradı. Bu kişi özellikle cemaate karşı yapılanan dernekleri AKP içerisinde faal hale sokan bir kişiydi. Onun telefonundan konuştuk ve Adnan Tanrıverdi ile ilk görüşmemiz buydu. Bu görüşmede andan Tanrıverdi bana, benim beş çocuğuma da ayır ayrı beşer dakika dua etti ve sen ve arkadaşların Türkiye için bizler için çok önemlisin ifadelerini kullandı.’ dedi.”

Acarer açıklamalarına söyle devam etti:

“Bunlar çok kritik meseleler dolayısıyla biz 2014 yılında Adnan Tanrıverdi’nin Sedat Peker’e kendi makamından ve bir AKP’li aracılığıyla telefon açıp onu övdüğünü ona duacı olduğunu onun ve arkadaşlarının çalışmalarının hem kendilerine hem Türkiye’ye iyi geldiğini ifade etmiş.

Sedat Peker çok öfkeliydi, bunları konuşurken yine o meşhur ‘kahpe’, ‘köçek’ ifadelerini kullandı ve şunu da ilave etti: ‘Bu çok ikiyüzlü bir tavırdır. HDP’lisinden CHP’lisine MHP’lisine kadar herkes, tüm kamuoyu çocuklarımın kafasına silah dayandıktan ve ben bu açıklamalara başladıktan sonra arkamda durdu ama çok kısa süre önce ortak hareket ettiğimiz kişiler beni sattılar, arkamda durmadılar üstelik yalanlar söylediler. Melih Tanrıverdi babasına sorsun Sedat Peker’le ne zaman tanışmışlar.’ ifadelerini kullandı ve Adnan Tanrıverdi’ye de selamlarımı yolluyorum ifadelerini bunun üzerine ekledi.”

Acarer ayrıca Sedat Peker’in seçimden önce her ne olursa olsun seçim sürecinden bir kamikaze saldırısı planladığını bu da çok kritik noktalar vurgu yapacak bir saldırı olacağını aktardı.

İlgili Haberler