Türk Telekom Arena’da Ersun Yanal fırtınası

Türk Telekom Arena’da Ersun Yanal fırtınası
Ersun Yanal’ın takımın başına geçmesi ile yeni bir hava yakalayan Trabzonspor, Galatasaray’ı farklı devirdi, 945 gün sonra İstanbul’da maç kazandı.

Bordo-mavililerin gollerini 58, 76’da Medjani 86’da Yusuf attı. Taraftarlar Prandelli’yi istifaya çağırdı, bazı futbolcuları protesto etti.

Haber: Faruk Malik

Hava karanlık... Önümüz aralık... Kışın ayak sesleri... Buz gibi... Bir yanda Aslan kükremesi... Diğer yanda Fırtına sessizliği... Kurtlar Vadisi değil Arena Vadisi! Tribünlerin yarısı boş... Doğrusu taraftarın bu kadar bile statlara koşması hoş... Çünkü Türk futbolunda genel tablo loş! Nerede o eski maçlar... Tıklım tıklım dolan statlar... Sabahın erken saatlerinde kapanan kapılar... Hayal meyal! Hatırası bile yabancı... O günler çerçevelerde kaldı... Gözümde canlandı koskoca mazi! Seyirci nerede ben neredeyim? Suçumuz neydi ki ayrıldık böyle... Temiz futbolu aramaktan ben ne haldeyim! Bir yanda Galatasaray; diğer yanda Trabzonspor... Düello dev; ama önce rakibini sev... Cimbom, dördüncü yıldız niyetine; Fırtına, Ersun Yanal’la yeni ümitlere... Öyleyse aç gözünü seyret tekrarı yok bunun... İşimiz spor efkarı yok bunun... Arada bir zulfü yare dokunduk... Tam yerine rast geldi, manzara koyduk... Dedik ve 90 dakikayı izlemeye başladık. Cimbom’da 4’te Olcan, kaleyi yokladı sonuç çıkmadı. 14’te Yusuf’un vuruşunda Chedjou’ya çarpan top yan ağlarda kaldı. 16’da Olcan iki metreden topu dışarı attı. 20’de Özer’in pasında Yusuf topu dışarı yolladı. 25’te Cardozu’nun vuruşunda Muslera topu güçlükle çıkardı. 39’de Mehmet Ekici’nin frikik atışında Muslera son anda topa sahip oldu. 41’de Özer’in sağ çarprazdan vuruşunda top yan direkten döndü. 55’te Cardozo vurdu, top Muslera’da kaldı. 58’de Özer’in kornerinde Cardozo’nun vuruşunu kale çizgisi üzerinden Yekta çıkardı. Bordo-mavililer penaltı beklerken, sağdan Mehmet Ekici tarafından yapılan ortada Medjani kafayla Trabzonspor’u öne geçirdi: 0-1. Umut Bulut, 61’de Hakan’ın ortasında bomboş pozisyonda topu dışarı attı. 76’da Özer’in ortasında Yusuf topa dokundu, Medjani farkı ikiye çıkardı: 0-2. 86’da Yusuf şık hareketlerle girdi, farkı üçe çıkardı: 0-3. Süper Lig’de haftanın en önemli maçlarından birinde Trabzonspor, deplasmanda Galatasaray’ı 3-0 mağlup etti. Bordo-mavililer, İstanbul’da 945 gün (14 derbi) sonra kazandı. Aslan, 8 maç sonra Trabzon’a kaybetti.


Prandelli: Kaybettik çok üzgünüm
Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, son derece önemli bir karşılaşmada sahadan puansız ayrıldıkları için üzgün olduğunu söyledi. Trabzonspor’un ligin en iyi takımlarından biri olduğunu kaydeden İtalyan çalıştırıcı, “Bugüne dek ligde bir kez kaybetmişlerdi. Üstelik de takımın başına iyi bir teknik adam geçti. Moralleri üst düzeydeydi. Zor bir müsabaka oldu; fakat neticede sahadan yenik ayrıldık ve şampiyonluk yolunda önemli bir darbe yedik.” dedi.


Yanal: Zaferle başlamak sevindirici
Trabzonspor’un yeni teknik direktörü Ersun Yanal ise göreve Galatasaray galibiyeti ile başlamanın kendisini çok sevindirdiğini ifade etti. Takımla yeni birlikte olduğunu kaydeden tecrübeli çalıştırıcı, “Önemli bir deplasmana çıktık. Tek amacımız kazanmaktı; bunu da başardık.  Süper Lig uzun bir maraton. Ben Trabzonspor’un ligi zorlayacağının garantisini veriyorum. Bu kadro birkaç takviye ile şampiyonluk için yeterlidir” diye konuştu.