Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Sadi SOMUNCUOĞLU

Sadi SOMUNCUOĞLU

Ermeni kampanyalarını seyredemeyiz

Emperyalistlerin, Osmanlı Devletini parçalamak amacıyla  “size Doğu Anadolu’da devlet kurduracağız”  yalanıyla aldatıp kullandığı Ermenilerin hikâyesi oldukça acıklı ve karışıktır. Bu, 1774’de başlayan oyunun, yoğun katliamlara sahne olan 1914, I. Dünya Savaşı ve sonrasına, 1920’ye kadar süren 240 yıllık uzun bir hikâye. Sonunda Ermeni kimliği, Türk’e karşı  “nefret ve kin” kimliğine dönüşmüştür. Bu marazi dönüşüm, emperyalistler için bulunmaz bir hazine olarak görülmekte ve kullanılmaktadır. Bunun yeni örneği, Ermeni çetelerinin 1992’de, dünyanın gözleri önünde kardeş Azerbaycan’ın Karabağ bölgesini işgal ederek, Hocalı’da sivil masum halka soykırım uygulamasında görüldü. Bu utanç verici  işgal ve soykırımı seyredenler; 100 yıl öncesinin acılarını, yalan, iftira ve tertiplerle saptırarak, Doğu Anadolu’muza göz koyan yayılmacı Ermenicilere her türlü desteği vermekte ve Devletimize baskı yapmaktadırlar. Bu haksız saldırganlığa karşı ne yapılmalıdır diye kafa yoran Hollanda vatandaşı, şuurlu Türk evladı Sefa  M. Yürükel’den dün bir mesaj geldi. Teşekkür ediyor, kısaltarak yayınlıyoruz.
“Çağrı: Tüm Dünya Türkleri; dernek, kuruluş ve mensuplarına.
* 1915 yılında; 1914 ve 1992 yıllarında, emperyalist destekli Ermeni çetelerinin Anadolu ve Karabağ’da yaptıkları Türk ve Müslüman katliam ve soykırımları, Rus, Osmanlı, Fransız, İngiliz, Alman, Ermeni ve diğer arşivlerdeki bilgi ve belgelere dayalı olarak dünyaya anlatmalıdır.
* 28 Ocak’ta Strazburg İnsan Hakları Mahkemesinde Fransa, İsviçre, Ermenistan ve Ermeni örgütlerinin müdahil olarak yer alacağı ve haklılığımızı gösteren Doğu Perinçek’in,’Ermeni Soykırımı emperyalist bir yalandır’konusunda daha önce aldığı önemli kararın temyizi için yapılacak duruşmada; Mahkeme önünde olmamız gerekiyor. Böylece haklı davamızın arkasında olduğumuzu bütün dünyaya göstermeliyiz.
* 1914-1915 / 1918-1920  yılları arasında Anadolu’da Türk ve Müslüman sivil insanlara yapılan işkence, katliam ve soykırımlar ile 1992 yılında Karabağ’da Azerbaycan Türklerine yapılan soykırımları birlikte anmak için TÜRKLERE SOYKIRIM günü olarak ilân edilmelidir. Benim önerim, Talat Paşa’nın şehit edildiği 15 Mart olmalıdır.
* Emperyalist kışkırtma ve desteklerle Ermeni örgütleri tarafından yapılan işkence, katliam ve soykırımlarla ilgili olanlar tespit edilmeli ve haklarında tazminat ve ceza davalar açılmalıdır.
* Ermeni terör örgütleri tarafından şehit edilen diplomat ve devlet adamlarımızı, şehit edildikleri yerlerde ve günde anılmalı ve şehit edildikleri yerlere anıt dikilmeli, mezarları  ziyaret edilmeli ve mevlit okutulmalıdır. Şehit edilen diplomat ve devlet adamlarıyla ilgili davalar açılmalı ve müdahil olunmalıdır.
* 25-26 Şubat’ta Karabağ ve Hocalı katliam ve soykırımı ile ilgili protesto gösterileri düzenlenmeli. Eylem yılı dolayısıyla Türk devlet büyükleri ve diplomatlarının vurulduğu yerlere 1 Mart’ta çelenkler ve karanfiller bırakmalı ve bu konuda kitlesellik sağlanmalıdır.
* 15 Mart’a Talat Paşa, Dr. Bahattin Şakir ve Azmi Beylerin Berlin’de şehit edildikleri yerden başlayan, Avrupa çapında bir miting yapılmalı. 24 ve 25 Nisan günleri, Ermeni örgütlerinin eylem yapacağı Türk Büyükelçilikleri ve diplomatik misyonları önünde kitleler halinde nöbet tutulmalı.
* Diğer milletlerden STK’lar, medya kuruluşları, belediye meclisleri ve milli meclisler ziyaret edilmeli ve bu insanî mesele sözlü ve yazılıolarak ilgililere anlatılmalıdır.
* En son önerim ise; Avrupa’da,hem bulunduğumuz bölgelerde, hem de diğer ülkelerde ortak anlık hareketleri sağlamak ve etkili olabilmek için merkezi bir sekretarya oluşturulmalıdır.  
Saygılar Selamlar.”
Teklifler böyle. Bu plan kendiliğinden işleyemeyeceğine göre, Türkiye’de bu konuda zaten çalışmakta olan Sivil Toplum Kuruluşları bir araya gelmeli; medya, siyasi partiler ve kamu kuruluşlarını da(Belediyeler gibi) devreye sokarak, mümkün olan işbirliğinisağlayıp, en kısa zamanda çalışmaları başlatmalıdır.
Not: 1) Hollanda’da bu konuda bir çalışma başlatılmıştır. Almanya’da’Avrupa Türkleri Dayanışma  Konseyi’de aldığı kararlarıönümüzdeki günlerde kamuoyuna duyuracaktır. SefaM. Yürükel, Lahey, Türklere Soykırımları Araştırmalar Vakfı Başkanı-Soykırım ve Terörizm Araştırmacısı- Sosyal Antropolog ve Etnograf.İrtibat: sefamyurukel65@gmail.com

Yazarın Diğer Yazıları