Ermeniye taziye var Türk’e dua bile yok

Ermeniye taziye var Türk’e dua bile yok
İktidar, taziye için kiliseye koşarken katledilen 518 bin Türk için camilerde dua okutmadı

Ermenilere taziye var Türk’e yok

AKP iktidarı, İstanbul Kumkapı’daki Meryem Ana Kilisesi’nde bu yıl ilk kez düzenlenen 100. yılında sözde soykırımı anma törenlerinde Bakan Bozkır’la temsil edilirken Tayyip Erdoğan da taziye mesajı gönderdi.

Ermeni'nin acısını paylaşan iktidar, 1915’te yaşanan olaylarda Ermeni çeteleri tarafından acımasızca katledilen çoğu çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşan 518 bin Türk için dün camilerde dua okutmayı akıl edemedi!

KP iktidarı, İstanbul Kumkapı’daki Meryem Ana Kilisesi’nde bu yıl ilk kez düzenlenen 100. yılında sözde soykırımı anma törenlerine AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’la katılıp Recep Tayyip Erdoğan taziye mesajı gönderirken, tehcir öncesi bu topraklarda Ermenilerin katlettiği 518 bin Türk için dün (cuma) bir Kur’an bile okutulmadı. 1915 olaylarının 100’üncü yılında Ermeni Patrikhanesi’nin ev sahipliğinde Kumkapı Meryem Ana Kilisesi’nde ayin düzenlendi. 
Bartholomeos da katıldı
Kumkapı’daki patrikhane ile yan yana bulunan kilisede düzenlenen ayine çok sayıda Ermeni katıldı. Fener Rum Patriği Bartholomeos da ayine katılanlar arasında yer aldı. Ayine bu yıl ilk kez Türkiye’den resmi düzeyde bir katılım gerçekleşti, hükümeti temsilen AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır katıldı. Erdoğan’ın törene gönderdiği taziye mesajını Başrahip Tatul Anuşyan tarafından okunan mesajda Erdoğan, “Ermeni vatandaşlar için özel bir anlam taşıyan bu günde, 1. Dünya Savaşı şartlarında hayatını kaybeden tüm Osmanlı Ermenilerini bir kez daha saygıyla andığını, çocuklarına ve torunlarına taziyelerini sunduğunu” belirtti. Erdoğan, şöyle dedi: “Ermeni toplumunun geçmişte yaşadığı üzüntü verici hadiseleri bildiğimizi ve acınızı samimiyetle paylaştığımı bir kez daha ifade ediyorum. Osmanlı Ermenilerinin dünyanın her yerindeki torunlarına gönül kapılarımızın sonuna kadar açık olduğunu da bilmenizi istiyorum. İnsanlığın en büyük felaketlerinden olan Birinci Dünya Savaşı’nda, Osmanlı İmparatorluğu sınırları içinde de her milletten milyonlarca insan ebediyete intikal etti. Bu savaş sırasında, etnik ve dini kimliği ne olursa olsun, benzer şartlar altında hayatlarını yitiren Osmanlı vatandaşlarının tamamını da rahmetle ve hürmetle anıyorum.”