Ertelenen ALES ne zaman? Sınav yerleri belli oldu mu?

Ertelenen ALES ne zaman? Sınav yerleri belli oldu mu?
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı, korona virüs salgını tedbirleri çerçevesinde ertelendi. 6 Aralık tarihinde gerçekleşmesi gereken sınav 21 Şubat'a alınmıştı. Peki ALES sınav giriş yerleri açıklandı mı? Sınav kaçta başlayacak? İşte detaylar...

ALES puanı edinerek akademik kariyerine devam etmek isteyen adayların katılacağı sınav tarihi daha önce belli olmuştu. Şimdi ise sınava giriş yerleri belli oldu. İşte ayrıntılar...

ALES GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI

21 Şubat 2021 tarihinde uygulanacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2020-ALES/2) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 12 Şubat 2021 tarihinde saat 14.00'ten itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

ERTELENEN ALES NE ZAMAN YAPILACAK?

Ertelenen ALES/2 sınavı 21 Şubat 2021’de merkezi olarak yapılacak. Sınavda sayısal ve sözel testler uygulanacaktır. Sınav, saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika (2,5 saat) olacaktır.