Ertuğrul Gazi Söğüt Şenlikleri kutlu olsun

Sayın okurlarım, üç gün sonra 13 Eylül pazar günü Bilecik’in Söğüt ilçemizde, 728’inci Ertuğrul Gazi Şenlikleri’miz tertiplenecektir.
Şenliklerimiz, milli değerlerimize saygılı insanlarımız Türk Milliyetçilerinin, kucaklaşıp hasret giderdikleri bir Türk Şölenidir.
Yurdumuzun muhtelif yörelerinden gelen yörüklerimizin bütün güzelliklerini, şölen meydanlarında doya doya seyredersiniz. Her çeşit yörük yemenilerini, şallarını, kıl çadırlarını görür, ikram ettikleri gözlemelerini, tahta kaşıklı etli pilavlarını doyasıya yer, ayranlarını içersiniz.
Tören alanında milli oyunlarımızı efelerimizden, cirit oyunlarımızı atlı yiğitlerimizden seyredip, “Yörük Geceleri” ne katılırsınız.
“Ertuğrul Gazi’nin”, “Şeyh Edebali’nin,” “Dursun Fakih’in” türbelerini, “Orhan Gazi’nin” anıt mezarını ziyaret ederek, Kayı Boyu’nun çadırlar kurup yerleştiği Söğüt’ün kıyı mahallelerini gezerek ilk mescidimiz “Koyulu Mescid”de hayır dualarınızda bulunursunuz.
Ben onbeş yirmi yıldan beri, her eylül ayının ikinci pazar gününü ülkücü yandaşlarımla beraber Ertuğrul Gazi’nin anıldığı Söğüt Şenlikleri’nde geçirirdim.
Sovyetler Birliği’nin dağıldığı yıllarda Türk Dünyamızdan gelen kardeşlerimiz, şölenlerimize aynı bir anlam katmışlar ve bizlere, günlerce süren teşekkürlerde bulunmuşlardır.
Rahmetli Türkmenbaşı’nın hediye olarak gönderdiği “Türkmen Atı”nın güzelliğini ve haşmetini, ilk defa “Söğüt Şenlikleri” mizde görmüştüm.
Beş yıl önce Söğüt Şenliklerimiz, ilk defa iç politika malzemesi yapılarak, “Kardeşlik - sevgi ve dostluk gibi kavramlar” yerini iktidar partisince, siyaset meydanına, dönüştürülmüştü. Bütün şehir, AKP amblemli otobüslerle dolmuştu. Yol boyunca İzmit’den Söğüt’e kadar adımbaşı açılış törenlerinin şarlatanlıklarına rastladık. Yörük guruplarının bir bölümü, tören yürüyüşlerine katılmayarak tepkilerini ortaya koydular. Hülasa, “Söğüt Şenliği”miz yeni bir siyasi kuruluşun gövde gösterisine dönüştürülmüştü. Oysa şenliklere katılan halkın, birlik ve beraberlik söylemlerine, ihtiyacı vardı. MHP yöneticileri ve ülkücü gençlik Söğüt Şenliği’mizi iç politika malzemesi yapanlara karşı tepkilerini açıkça göstermişler ve gerektiği için de, bilgisayarlarının başından kalkarak caddeleri doldurmuşlardır.
Sayın okurlarım, AKP yöneticilerinin Ertuğrul Gazi Şenliklerindeki yanlışlıkları her yıl artarak devam etmiş ve şenliklerin müdavimleri olan bizleri de fazlası ile üzmüştür. Ben de, mutlu günlerdeki mutsuzlardan olup son yıllarda şölenlerimize katılmıyor ve televizyonlardan seyrederek, kendimi avutuyorum.
Tanrı Türk’ü Korusun.

Yazarın Diğer Yazıları