Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk: Geriye gidiyoruz

Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk: Geriye gidiyoruz
Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Meclis Başkanı'nın frak giyme kuralının kaldırılmasını eleştirerek, "Bunu değiştirmenin hiçbir anlamı yok. Bir geriye gidiştir bana göre" dedi.

TBMM İç Tüzük Kanun Teklifi yasalaşırsa TBMM Başkanlarının frak giyme zorunluluğu da kalkacak.

Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk, tüm dünyada meclislerin gelenekleriyle yaşadığını söyledi.

Türk, "Başkanın frak giymesi bir semboldür, bir gelenektir. Aynı şekilde değil ama başka ülkelerde de bu gelenekler var. O ülkenin gelenekleri çerçevesinde başkanın farklı bir kıyafetle toplantıyı yönetmesi yerleşmiş bir gelenektir. Bunu değiştirmenin hiçbir anlamı yok. Bir geriye gidiştir bana göre" diye konuştu.

Rejimlerin geleneklerle anlam kazanıp güçlendiğini ifade eden Türk, şunları anlattı: "Bütün dünya parlamentolarında da başkan birleşimi yönettiği zaman farklı bir kıyafetle çıkar. İngiliz Parlamentosu'nda örneğin Avam Kamarası'nda toplantıyı yöneten başkan onların başlarına taktıkları geleneksel peruk tarzı bir şey var, başına onu takarak çıkar. Bunlar geleneklerdir. Rejimler, demokratik rejimler geleneklerle anlam kazanır, geleneklerle güçlenir."  

Yapılan değişikliğin hiçbir anlamı olmadığını kaydeden Türk, "Hangi ihtiyaç böyle bir değişikliği gündeme getiriyor bunu anlamak mümkün değil. Sayın başkana frak yakışıyor. Neden değiştirilmek isteniyor gerçekten anlamış değilim" dedi. 

İlgili Haberler