Eski rektör Sedat Laçiner gözaltında

Eski rektör Sedat Laçiner gözaltında
Onsekiz Mart Üniversitesi’nin eski Rektörü ile birlikte 28 kişi daha sorguya alındı

Laçiner’e “paralel devlet”ten gözaltı

Prof. Dr. Sedat Laçiner, paralel yapı yöneticisi ve üyesi olmak, silahlı örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, teröre finansman sağlamak, resmi belgede sahtecilik, yardım toplama ve Dernekler Kanunu’na muhalefetle suçlanıyor.

9 ilde eşzamanlı baskın

Çanakkale’nin yanı sıra İstanbul, Bursa, Aydın, İzmir, Kayseri, Antalya, Konya ve Ordu’da da, aralarında öğretmen, doktor, avukat, iş adamı ve üniversite öğrencilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

 

Eski rektör Sedat Laçiner gözaltında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, il Emniyet Müdürlüğü tarafından dün sabah düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alındı. Çanakkale’de, paralel yapıya yönelik operasyon kapsamında aralarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner’in de bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı. Paralel yapı yöneticisi ve üyesi olmak, silahlı örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, teröre finansman sağlamak, resmi belgede sahtecilik, yardım toplama ve Dernekler Kanunu’na muhalefet suçlarına ilişkin soruşturma kapsamında Çanakkale’nin yanı sıra İstanbul, Bursa, Aydın, İzmir, Balıkesir, Kayseri, Antalya, Konya ve Ordu’da operasyon gerçekleştirildi. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele Şubesi ekipleri dün sabah saatlerinde çok sayıda ev ve iş yerine operasyon düzenledi. Operasyonda, aralarında Prof. Dr. Sedat Laçiner ve Çanakkale Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneğinin (ÇAGİAD) eski başkanları, emekli öğretmen, doktor, avukat, iş adamı ve üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 28 şüpheli gözaltına alındı. Çanakkale Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler daha sonra Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Operasyon kapsamında 18 şüphelinin arandığı öğrenildi. Operasyonun 2012 yılında Çanakkale Girişimci İşadamları Derneği ile 18 Mart Üniversitesi arasında yapılan protokolle 201 öğrenciye sağlanan burs paralarının cemaate aktarıldığı iddiasıyla başlatıldığı belirtildi.

Usulsüz dinleme

Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 25 ilde düzenlenen “usulsüz dinleme” operasyonunda gözaltına alınan 21 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. Gözaltı kararı bulunan diğer şüphelilerin ise yakalanması için çalışmalara devam edildiği belirtildi. Usulsüz dinleme yaptıkları öne sürülen şüphelilerin tümünün, söz konusu dönemde Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli eski polis memurları olduğu bildirildi. Zanlılardan, Arif G. ve Ahmet Ümit S’nin Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi’nden sonra Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’nda, Metin O’nun ise Konya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde de görev yaptıkları öğrenildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinasyonunda önceki  gün sabah saatlerinde Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Eskişehir, Batman, Konya, Mardin, Mersin, Şanlıurfa, Siirt, Tekirdağ, Van ve Kastamonu’nun da arasında bulunduğu 25 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.