Eski YARSAV başkanı tutuklandı!

Eski YARSAV başkanı tutuklandı!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Sayıştay denetçilerine yönelik FETÖ soruşturmasında geçen hafta gözaltına alınan YARSAV eski başkanı Murat Arslan, savcılık ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Sayıştay denetçilerine yönelik yaptığı FETÖ soruşturmasında, geçen hafta gözaltına alınan Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) eski başkanı Murat Arslan, çıkarıldığı nöbetçi 7. Sulh Mahkemesi tarafından tutuklandı.

Soruşturma kapsamında gizli tanık ifadeleri ve yapılan teknik takip sonucu FETÖ/PDY üyesi oldukları gerekçesiyle geçen hafta yapılan operasyonda 26 şüpheliden 19’u gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan YARSAV eski başkanı Murat Arslan, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün öğle saatlerinde Ankara Adliyesi’ne getirildi. Soruşturmayı yürüten savcı Serkan Ucuzcu’ya yaklaşık 4 saat ifade veren Arslan, tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemedeki sorgusunun ardından Arslan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GİZLİ TANIĞIN HAKKINDA VERDİĞİ İFADELER SORULDU

FETÖ/PDY üyesi olmak ve örgütün yargı ayağını oluşturmak suretiyle örgütün eylemlerine iştirak etmekle suçlanan Arslan’a sorgusunda, gizli tanığın vermiş olduğu ifadeler de soruldu. Gizli tanığın, “Anayasa Mahkemesi’nde cemaat toplantılarında, aynı zamanda cemaat üyesi olmayan kişiler Murat Arslan’dan ‘Murat Abi’ olarak bahsedilir ve kendisinin hep cemaat üyesi olduğu izlenimi verilirdi. Murat Arslan’ın deşifre olmaması için özel önem gösterilirdi” şeklindeki ifadesi soruldu.

Arslan soruyu, “Mahkemede herkes birbirine abi yada abla diye hitap etmektedir. Bana en çok abi diye hitap edenler de hala mahkemede görevli olanlardır. Bana kimin niye özel önem gösterdiğini anlamadım” diyerek iddiaları kabul etmedi.

SELAMİ ER’İN KUMPAS İÇİN BİRİLERİ TARAFINDAN KULLANILDIĞINA EMİN OLDUM

FETÖ soruşturmasında açığı alınan eski Anayasa raportörü Recep Önal’ın, “Murat Arslan örgüt üyesidir ancak mahkeme içerisinde kimlerle görüştüğünü bilmiyorum. Aynı lojmanda oturdukları için Selami Er ile görüştüğünü tahmin ediyorum” diye verdiği açıklamaları sorulan Arslan, “Recep Önal’ın kumpas için birileri tarafından kullanıldığına emin oldum. Çünkü ben kendisiyle hiç yakın ilişki kurmadım. Selami Er ile aynı lojmanda oturmaktayız, ancak mahkemede en az ilişki kurduğum kişilerden biridir. Selami Er de Sayıştay kökenli olmasına rağmen, kendisi benim alt dönemlerimdendir, Anayasa Mahkemesi’ne gelinceye kadar kendisini tanımazdım” diye cevap verdi.Ü;

DARBE KARŞI DURUŞUMUZU GÖSTEREN AÇIKLAMAMIZ KAMUOYUNUN MALUMUDUR

15 Temmuz Darbe girişimiyle ilgili sorular sorulan, ev ve iş yerinde yapılan aramalarda ele geçirildiği iddia edilen delillerle ilgili soru yöneltilen Arslan, darbe girişimini İngiltere’de olduğu sırada kayınpederinin telefon açmasıyla öğrendiğini ve 2 gün sonra Türkiye’ye döndüğünü belirterek, “Ben YARSAV kurulduğu 2016’dan beri denetim ve yönetim kurumlarında görev yaptım. 2011 yılından beri de başkanlığını yönetiyorum. Bu süreçte tek mücadelemiz Türkiye’de hukukun üstünlüğünü ve demokrasinin gelişimini sağlamak içindi. YARSAV uluslararası alanda ülkemizi temsil eden tek yargı örgütüdür. Kuruluş felsefesi Cumhuriyetin kuruluş felsefesiyle aynı olan bir örgüttür. Darbe girişiminin ardından Türkiye’ye döndükten sonra darbeye karşı duruşumuzu gösteren açıklamamızda kamuoyunun malumudur” diye cevap verdi.