Eslen: ""Arap Baharı"ndan Kürdistan çıkarıldı"

Eslen: ""Arap Baharı"ndan Kürdistan çıkarıldı"
Emekli Tuğgeneral Eslen, Batı'nın "Arap Baharı" ile birlikte 5 ülkeyi 14 ülkeye bölme ve Kürdistan çıkarma planının devam ettiğini söyledi.

Fatih Erboz / Yeniçağ

Bu planların 2013 yılından bu yana sürdüğünü kaydeden Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen, "Batı'nın çizdiği haritaları incelediğinizde her şey tüm çıplaklığıyla ortaya çıkıyor. Arap Baharı ile birlikte öncelikle kaos çıkardılar. Ardından 5 ülkeden 14 ülkeyi oluşturdular. Bunlardan biri de Kürdistan. Batı kendi çıkarlarına göre Orta Doğu'ya şekil veriyor" dedi. 2013 yılında başlayan planların Türkiye tarafından fark edilip adım atılmamasının çok acı olduğunu belirten Eslen, şöyle devam etti:

"Mısır ve Libya'da o tarihlerde başlayan süreç ortada. Bugün gelinen noktada ise Batı'nın planlarına göre Suriye'nin artık üçe bölünmeye başladığını görüyoruz. Suriye'de kurulacak Sünni yapı ile Irak'taki Sünni yapı birleştirilerek ılımlı bir İslam devleti oluşturulacak. Ayrıca Suudi Arabistan'ın da artık bölüneceği gerçeği ortada. Eğer şu ana kadar Suudi Arabistan bölünmediyse İran'ın Şii etkisinden dolayı. Bu projenin içinde İran da var ama bu noktada uygulama zor görünüyor ve o nedenle erteleniyor şu anda. Türkiye'den de Kürt devletinin bir parçası alınacak ve baktığınızda Kürt devletine bir adım daha yaklaşılmış olacak. Kuzey Suriye'de yaşanan gelişmeler yakından takip edilmeli. Suriye deki Kürt bölgesi ile Barzani'nin referandum planları yaptığı Irak Kürt bölgesi birleşecek. Böylelikle İran sınırından Hatay'a kadar bir Kürt devleti kurulacağı ortada.

Bu gelişmelere bakıldığında. Barzani ile PKK arasında bir uyuşmazlık ya da çatışma ortaya çıkarsa burada da büyük ihtimalle PKK devletinin olacağı görülüyor. PKK'nın egemen olduğu bir Kürt devletinin olması şu anda yüksek ihtimal olarak görünüyor. Barzani sıkışmış durumda. Ayrıca Irak'ta ağırlığı olan Talabani, PKK'nın yanında duruyor. İran ise bu tabloda sessiz kalmayı tercih ediyor. Nedeni ise bunlardan kurtulup Esad ile kucaklaşmak istiyor. Tüm bu dengelere dikkat edilerek bir strateji oluşturulması gerekiyor."

Arap Baharı'nın bir amacı da Kürt devleti kurulması. Bu olayların ardından Kürt devleti projesini de hızlandırdı ve istediği gibi yön vermeye başladı.

Emekli Tuğg. Nejat Eslen, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın son ABD gezisinde tüm bunların ortaya çıktığının da anlaşıldığını dile getirdi. "Gezinin ardından yapılan açıklamalardan da bu anlaşılıyor" diyen Eslen, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanı Erdoğan bir açıklama yaptı, açıklamasında, 'PYD bize saldırırsa angajman kuralları çerçevesinde karşılık veririz' dedi. Bu cümle zaten PYD'yi zımnen tanıyoruz anlamına gelir, böyle okunur. Tüm bunları bir araya getirdiğimizde her şey ortaya çıkıyor, ABD bu haritaları kabul ettirmiş.

Arap baharı olayları, Orta Doğu'nun yeniden şekillenmesinin kanıtı olarak ortada duruyor. Bu haritaları ve planları yan yana getirdiğinizde Arap Baharı olaylarının gerçek yüzü de bir anlamda ortaya çıkıyor ve Orta Doğu'nun yeniden şekillendirilmesinin bir kanıtı olarak ortada duruyor. Bu noktada Arap Baharı'nın bir amacı da Kürt devleti kurulması. Bu olayların ardından Batı istediği gibi bölgeyi şekillendirirken, Kürt devleti projesini de hızlandırdı ve istediği gibi yön vermeye başladı. Bunların hepsinin fark edilerek hareket edilmesi gerekiyor."

İlgili Haberler