Esnaf battı, sanayici can çekişiyor! Havuz medyası bugüne de harikalar diyarında uyandı

Esnaf battı, sanayici can çekişiyor! Havuz medyası bugüne de harikalar diyarında uyandı
Türk Lirasının dolar karşısında tarihi değer kaybının ardından ayakta kalabilmek için çareyi kredilerde bulan esnaf, ayakta kalmaya çalışırken havuz medyasına göre 'KOBİLER işlerini büyütüyor.'

Türk Lirasının dolar karşısında tarihi değer kaybının ardından ayakta kalabilmek için çareyi kredilerde bulan esnaf, ayakta kalmaya çalışıyor. Havuz medyasına göreyse ''KOBİLER işlerini büyütüyor.''

Yenişafak gazetesinde Hamide Hangül imzası ile "Ticari krediler 203 milyar arttı. KOBİ''ler işini büyütüyor" başlıklı dikkat çeken haber birinci sayfadan anons edildi. 

Merkez Bankası’nın faiz indirim hamlesinin reel sektörü de hareketlendirdiği belirtilen haberde faizlerin düşürülmeye başladığı son 4 ayda TL ticari kredilerin 203 milyarlık artışla 1 trilyon 846 milyar liraya ulaştığı bilgisi verildi. 

Bu rakamın 855,6 milyarlık kısmını KOBİ’lerin oluşturduğu, geçen yıl başına göre KOBİ kredilerinin 133 milyar lira arttığı belirtildi. 

2021’nin 11 ayında imalat sanayisinin 547,8 milyar lirayla ilk sırada yer aldığı bilgisi de paylaşılan bilgiler arasında. 

KOBİLER İŞİ BÜYÜTÜYORMUŞ

Ekonomik krizin vurduğu Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) ayakta kalabilmek, iflas etmemek için son çare olarak kredilere yönelmesinin Yenişafak tarafından ''KOBİ''ler işi büyütüyor'' olarak görülmesi dikkat çekti.

İşte Yenişafak''ın o haberi:

 

İlgili Haberler