Esnaftan tanzim satış tepkisi: “Devletimiz ekmeğimizle oynuyor”

Esnaftan tanzim satış tepkisi: “Devletimiz ekmeğimizle oynuyor”
Tanzim satışlarından devletin zarar ettiğini öne süren bir pazarcı, “Akıl var mantık var. Patlıcan 5 liraya mâl oluyor, devletimiz ise 3,5 liraya satıyor. Bu parayı benden senden alacaklar. Ekmeğimizle oynuyor Sayın Devlet Başkanım” ifadelerini kullandı.

Hükümetin kurduğu tanzim satış noktalarına pazar esnafının tepkisi büyüyor. Devletin meyve sebze satışı yaparken, ürünleri aldığı fiyattan daha düşüğe verdiğine dikkat çeken bir esnaf, “Akıl var mantık var. Patlıcanın Antalya’dan çıkışı 4,5 lira. Buraya 5 liraya mâl oluyor. Devletimiz ise 3,5 liraya satıyor. Bu parayı (aradaki farkı) kimden alacaklar. Patates yerinde 3,5, devlet 2 liraya satıyor. Kimden alacaklar bu parayı? Yazık günah. Benden senden alacak” dedi.

“HÜKÜMETİMİZİN, DOMATESE, SALATALIĞA İHTİYACI VAR MI?”

Video paylaşım sitesinde Yol TV muhabirine konuşan pazarcı esnafı şunları söyledi: “Bizim hükümetimizin, devletimizin domatese, salatalığa ihtiyacı var mı? Biz esnafız, sabah erken kalkıyoruz. Namazı evde kıldım, çıktım. Bu ülke domatese, salatalığa mı kalmış. Ekmeğimizle oynuyor Sayın Devlet Başkanım. Pazarcının durumunu, yan tezgahındaki bir kişiyi göstererek açıklayan esnaf, “Şuna baksana dört çocuğu var, gariban… Sattığı 50 kuruş kârla iki üç kilo mal. Sence bu para kazanır mı abla? Elimize baksana. İş yok, çok etkiledi bizi.” diye konuştu.

“5 TL’YE MÂL OLUYOR 3,5’ TL’YE SATILIYOR”

Esnaf açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: “Akıl var mantık var. Patlıcanın Antalya’dan çıkışı 4,5 lira. Buraya 5 liraya mâl oluyor. Devletimiz ise 3,5 liraya satıyor. Bu parayı (aradaki farkı) kimden alacaklar. Patates yerinde 3,5, devlet 2 liraya satıyor. Kimden alacaklar bu parayı? Yazık günah. Benden senden alacak. Yarın öbür gün, bu bizim faturalarımıza yansıyacak.”

“DEVLET VERGİ VERMİYOR BİZ VERİYORUZ”

“Devlet vergi vermiyor, bir mazot parası, araba parası. Biz hal’e giriş-çıkış parası veriyoruz. Yüzde 18 KDV veriyoruz. Ne yapacağız? Devlet patates, soğana mı kaldı? 3,5 liraya alıyor, getiriyor, burada garibanların ekmeğiyle oynuyor.”